ECHTE LIEFDE: op dezelfde dag geboren, 80 jaar een paar en 1 dag na elkaar overleden

Veel jonge zowel als oude mensen dromen ervan: jong de ware tegen het lijf lopen, een eeuwigdurend liefdevol huwelijk en samen sterven. De realiteit is echter anders.

Behalve bij Helen & Les Brown. Hoewel hun beider ouders hun relatie probeerden te verhinderen, liepen ze op 18-jarige leeftijd weg van hun beider huizen om voor eeuwig bij elkaar te blijven.

Helen overleed op 16 juli jongstleden op 94-jarige leeftijd, Les een dag later, idem dito met een sterretje. Als zwanen die niet zonder elkaar kunnen leven…..

Hij was een rijkeluiszoontje, zij een meisje uit een arbeidersgezin. Ondanks de grote verschillen werden ze onafscheidelijk. De ouders van Les Brown geloofden niet in de verkering stand en adviseerde hem een meisje van zijn eigen stand.

Ook de ouders van Helen hadden weinig vertrouwen in de relatie. Hierop besloten de twee, die allebei geboren waren in de oudejaarsnacht van 1918, in 1937 op 18-jarige leeftijd van huis weg te lopen, om elkaar in het geheim het ja-woord te geven.

Hij was fotograaf met zijn eigen studio, zij werd huisvrouw en kocht daarnaast huizen op voor een extra zakcentje. Ze kregen 2 zonen, Les Jr. en Daniel. Het gezin woonde in het zonnige Long Beach, Zuid-Californië.

Les Junior verklaarde aan de Amerikaanse krant ‘Long Beach Telegram’ dat beiden doodsbang waren de ander te verliezen. “Het was echte liefde. Ze waren al die tijd nooit een dag zonder elkaar.”

Uiteindelijk overleed Helen Brown op 16 juli 2013. Les Brown een dag later. Helen leed aan maagkanker, Les had Parkinson. Ze werden allebei 94 jaar en waren 80 jaar samen, waarvan 75 getrouwd.

Lees ook:Aziatisch sprookje
Lees ook:Mannen die vroeg vader worden, sterven gemiddeld eerder
Lees ook:Waar Paasverhaal: 70-jaar getrouwd echtpaar sterft binnen 24 uur
Lees ook:Docent (55) trouwt leerling (22) met wie hij al 11 (!) jaar relatie onderhoudt
Lees ook:Getransformeerde man vraagt getransfomeerde vrouw ten huwelijk

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>