Te aantrekkelijke tandarts-assistente terecht ontslagen volgens rechtbank

‘t Is altijd lente in de ogen van de tandarts-assistente’. Guus Meeuwis zong het al.

Maar tandartsassistente Melissa Nelson veroorzaakte iets teveel lente.

De 32-jarige vrouw werd door haar baas ontslagen, omdat hij haar als een bedreiging voor zijn huwelijk zag………

Melissa Nelson vocht haar ontslag aan bij het hooggerechtshof van Iowa, maar verloor. Blijkbaar is ‘onweerstaanbare aantrekkingskracht’ een wettige reden om iemand de deur te wijzen.

Ze werkte al 10 jaar voor tandarts James Knight, maar tijdens de laatste maanden van hun samenwerking maakte hij steeds vaker opmerkingen over haar kleding. Volgens James leidden de strakke kleren van Melissa hem teveel af, maar zijzelf vertelt dat ze altijd een doktersjas droeg tijdens haar werk.

Melissa deed haar verhaal bij het Amerikaanse televisienetwerk CNN: ze was naar eigen zeggen absoluut niet geĂ¯nteresseerd in een relatie met haar baas en is nog steeds gelukkig getrouwd.

Knight en Nelson waren goed bevriend en stuurden elkaar geregeld vriendschappelijke sms’en. Toen zijn vrouw de berichten ontdekte, stond ze erop dat haar man zijn assistente zou ontslaan. Knight gehoorzaamde zijn en zette haar eruit. Later vertrouwde hij de echtgenoot van Melissa toe dat hij bang was dat hij een affaire met zijn assistente zou beginnen.

Melissa nam meteen een advocaat in de arm. Ze klaagde haar voormalige werkgever aan voor ‘discriminatie op basis van geslacht’, maar kwam dus van een koude kermis thuis. Hoewel het gerecht toegaf dat haar ontslag oneerlijk was, maar niet onwettig. De beslissing van Knight was namelijk gebaseerd op zijn emoties en niet op haar geslacht, zo redeneerde het hof.

Lees ook:IVF werkt net als vogels en bomen het beste in de lente
Lees ook:66-jarige Zuidafrikaanse claimt dochter van Mandela te zijn
Lees ook:Secretaresses over hun relatie met een bekende baas
Lees ook:Juni is de ideale maand om verliefd te worden!
Lees ook:Per ongeluk onthuld: David Bowie & Susan Sarandon hadden relatie

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>