Meerderheid vrouwen laat scheten in gezelschap partner

Ja echt: vrouwen laten ze ook vliegen en kunnen net zo stinken als mannen.

Persoonlijk vind ik dat je zowel als man als als vrouw niet in gezelschap hoort te winden, maar blijkbaar is het een teken van zich op het gemak voelen bij elkaar.

Wat doe je als je op de bank zit met je vriend en je voelt een windje opkomen? Houd je hem in, loop je weg of laat je hem schieten?

Dat was de vraag van vrouwenmagazine Ze.nl onder 750 vrouwen rond de 30 jaar.

55% van de vrouwen laat weleens schaamteloos of stiekem wat darmgassen ontsnappen in het bijzijn van hun partner.

Er zitten volgens de ondervraagde vrouwen wel grenzen aan het ongegeneerd scheten laten. 38% vindt het alleen toelaatbaar als je het écht niet meer houdt. Er zijn ook vrouwen die het steevast niet doen in aanwezigheid van de partner. 15% geeft aan geen scheten te durven laten en 8% vindt het gewoon ‘not done’.

Als vrouwen er eentje op voelen komen, loopt een kwart netjes naar de gang of wc om ‘m daar te laten ontsnappen. Iets minder dan een kwart houdt hem in en 16% laat ‘m gewoon vliegen waar haar partner bij is. 39% kiest ervoor om ‘m zo zachtjes mogelijk of stiekem te laten.

Op een eerste date is het laten van scheten taboe, maar wanneer vinden vrouwen het dan wel acceptabel? 12% gaat binnen een maand al loos, 28% binnen 2 tot 5 maanden en 18% na een halfjaar tot een jaar, 7% doet daar 2 jaar of langer over.

Op het werk en tijdens meidenavonden zijn de vrouwen een stuk beschaafder. Iets meer dan de helft houdt ‘m netjes in op het werk. Slechts 7% zegt gewoon scheten te laten bij vriendinnen, 21% doet het alleen stiekem, 36% zegt dat het eraan ligt hoe lang ze elkaar al kennen en de andere 36% laat em in de benauwde buik zitten.

Eenderde zegt nooit scheten te laten in het openbaar, tenzij per ongeluk. 71% doet dan alsof er niks gebeurd is en gaan door met waar ze mee bezig waren 18% loopt weg, 7% biecht het eerlijk op en 5% gaat voor de tactische move: ‘Gadver, wie heeft er een scheet gelaten?!’

En tot slot, nog zo’n taboe onder vrouwen: waar en wanneer te poepen? En wat is echt gênant?

1. Bij de schoonouders (41%)
2. Toilet op het werk (17%)
3. In een dixie op een festival (15%)
4. Bij vriendinnen (9%)
5. Met huisgenoten op de gang (8%)

Lees ook:Mannen moeten even ‘afpilsen’ tussen werk en thuis
Lees ook:Vrouwen hebben zo hun redenen waarom ze de koffer voor manlief ook inpakken
Lees ook:Hij komt, hij komt: de prins op ‘t witte paard!
Lees ook:Waarmee mannen hun vrouwen in de keuken over haar theewater jagen
Lees ook:Wat bedoelt hij echt?

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>