‘Beste vriendinnen’ zijn voor vrouwen onontbeerlijk

Met een beste vriendin in het leven van vrouwen loopt ze minder risisco op een depressie en haalt ze meer voldoening uit het leven.

Vriendinschappen zijn vaak lastig, maar heel belangrijk en houden meestal veel langer dan liefdesrelaties……….

Suzanne Degges-White en Christine Borzumato-Gainey schreven ‘Friends Forever: How Girls and Women Forge Lasting Friendships’.

De twee wetenschappers zijn gefascineerd door het feit dat vrouwen een beste vriendin cultiveren en dat deze vriendschappen vaak zeer hecht zijn en lang standhouden.

“Wat vrouwen het allerbelangrijkste vinden in een vriendschap is eerlijkheid”, aldus Degges-White, professor aan de universiteit van Noord- Illinois.

“Dat is een essentiële bouwsteen voor een gezonde vriendschap. We hebben vrienden nodig die naar ons luisteren, met wie je kunt lachen, die je accepteren en van je houden. En, natuurlijk, is loyaliteit een andere belangrijke voorwaarde voor een hechte vriendschap – we moeten bereid zijn om voor elkaar op te komen en geheimen geheim kunnen houden.”

Over het algemeen hebben vrouwen 2 of 3 echte vriendinnen volgens Degges-White. “Dit zijn dan de vriendinnen met wie je je gevoelens deelt, je gedachten en je verlangens. En vrouwen hebben allemaal zo’n vriendschap nodig, hoewel sommigen die vriendschap ook vinden bij hun liefdespartner.”

Lees ook:Vriendinschappen zijn gezond!
Lees ook:Mannen geilen vaak op de vriendinnen van hun vrouw
Lees ook:Slechts 1 op de 5 vrouwen zegt het als hun vriendin te dik wordt
Lees ook:Vrouwen geen humor? Meer dan mannen zelfs!
Lees ook:Met je vriendin uit winkelen? Goed voor de economie, slecht voor je eigen bankrekening!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>