Verliefd op je beste vriend(in): lustig of lastig?

Misschien waren jullie wel allebei getruwd toen jullie elkaar ontmoetten. Je vond elkaar leuk, maar verder niks aan de hand.

Toen jullie relaties sneuvelden huilde je om de beurt bij elkaar uit.

Nu zijn jullie beiden ‘zum haben’. En watskgebeurt? Nu gieren de hormonen door jullie lijf en vliegen er vlinders waar ze eerder niet vlogen.

Natuuurlijk is er aarzeling. Want als je behalve maatjes ook minnaars wordt, loop je het risico op den duur ook je beste vriend(in) kwijt te raken.

Aan de andere kant is er geen betere start van een liefdesrelatie dan eerst vriendjes worden en daarna……….

Uit onderzoek van de University of Wisconsin-Eau Claire, ¬†waarover is gepubliceerd in ‘Journal of Social and Personal Relationships’, blijkt dat vooral vrouwen zo’n vriendschappelijke verliefdheid meer als last dan als lust ervaren.

47% van de vrouwen zegt zo’n verliefdheid als een nadeel te ervaren. 22% van de mannen beaamt dat.

Voorts zijn vrouwen en mannen die een relatie hebben bang voor de hechte vriendschappen van hun partner met het andere geslacht. 38% van de vrouwen en 25% van de mannen geeft toe dat hij of zij dat eigenlijk niet trekt.

Dat is niet helemaal voor niks. De meer aantrekking een gebonden man of vrouw voelt voor de beste vriend(in), hoe minder tevreden hij of zij is over de eigen relatie.

Mannen en vrouwen die elkaars beste maatjes zijn moesten in het onderzoek hun mate van aantrekkingskracht naar elkaar een cijfer geven. Daarbij gaven de mannen gemiddeld het cijfer 5 en vrouwen een 4.

Volgens de onderzoekers is dit een strategie van de natuur. Vriendschappelijk met elkaar omgaan is immers ook het begin van een relatie, ook al voel je je (nog) niet tot elkaar aangetrokken. Over vriendschap tussen een man en een vrouw is het laatste woord nog niet gezegd.

Lees ook:Wat als je verkering krijgt met je beste vriend(in)?
Lees ook:Vrouwen vinden zichzelf stukken knapper dan beste vriendin
Lees ook:Na de scheiding
Lees ook:Relatierecept: wees vriendjes. Punt.
Lees ook:Zeg hem of haar dat je uit die verdomde ‘friendzone’ wilt en doe het!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>