Praten smeedt band tussen vrienden, maar bij vriendinnen niet

Dat er grote verschillen zijn in de manier waarop mannen en vrouwen onderling communiceren, komt niet als een verrassing.

Toch zijn het niet alleen de onderwerpen (voetbal versus shoppen) die anders zijn, maar ook het effect van dat gepraat.

Het brengt mannen namelijk dichter bij elkaar, terwijl het geklets van vrouwen juist een bedreiging voor de vriendschap kan zijn……

Dat blijkt uit een onderzoek naar de kwaliteit van vriendschap en het type gepraat bij mannen en vrouwen. Daarvoor werden 167 vrouwelijke en 69 mannelijke proefpersonen geselecteerd.

Bij de mannen bleek zelfs het opscheppen over wat ze bereikten de vrienden dichter bij elkaar brengen. Denk bijvoorbeeld aan loonsverhogingen of promoties.

“De vriendschap tussen mannen wordt gekenmerkt door de deelname aan groepsactiviteiten. Daardoor kan het gepraat de band tussen individuen in de groep versterken”, legt David Watson van de Grant Mc Ewan University uit.

Bij vrouwen daarentegen is de band veel dieper, waardoor hun gepraat het omgekeerde resultaat kan hebben. Vooral het feit dat vrouwen het vaak hebben over hun uiterlijk, is een grote bedreiging voor de vriendinschappen. Dat zorgt namelijk voor een gevoel van concurrentie en bedreiging van de dames onderling.

Lees ook:Mannen zijn toch aardiger…..
Lees ook:De sterke band tussen een heterovrouw en haar homovriend
Lees ook:Seks met je beste vriend(in) betekent niet het einde
Lees ook:Herinneringen grotere bedreiging voor relatie dan Facebook ‘vrienden’
Lees ook:Seks is niet het belangrijkste, maar wel sterk communicatie-middel

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>