Senioren hebben vaak liever een maatje dan een minnaar

Alleengaande ouderen hebben meestal wel een liefdesgeschiedenis achter de rug. Gescheiden, verweduwd, soms verbitterd, maar gelukkig ook heel vaak niet.

Mensen op wat meer gevorderde leeftijd hebben vaak veel behoefte aan contact, maar zoeken eerder een maatje dan een minnaar…………

Zo blijkt uit onderzoek onder 860 leden van seniorencommunity Goedenwel.

10% van de ondervraagden heeft geen goede vriend of vriendin en bijna 40% heeft geen liefdesrelatie. Hoewel 64% zegt een handjevol vrienden te hebben, geeft 63% aan best graag en grotere vriendenkring te willen.

Senioren vinden hun maatjes tegenwoordig vooral online, via hobby en vrijwilligerswerk of via de sport- of woongelegenheid. Op de vraag of zij een kleine hechte vriendengroep verkiezen boven een grote meer oppervlakkige, kiest 82% voor het eerste. 20% heeft zelfs maar 1 hele goede vriend of vriendin, 30% heeft die beste vriend of vriendin van de andere sekse.

Driekwart van de ondervraagden met een relatie is tevreden met zijn of haar huidige partner. Eentiende geeft aan dat de verhouding nog altijd even spannend is. Bijna alle respondenten doen af en toe nog wel eens iets romantisch met hun geliefde. Daarnaast vinden ze dat een relatie op latere leeftijd beter tegen een stootje kan dan eerder in hun leven het geval was.

Toch zegt 52% expliciet liever een goede vriend te hebben dan een liefdesrelatie.

Lees ook:Geef jij je portemonnee aan je partner mee?
Lees ook:Vriendschap beëindigen is nog lastiger dan een partner dumpen
Lees ook:Vriendinschappen zijn gezond!
Lees ook:Vlaamse stellen hebben liever een goed gesprek met elkaar dan seks
Lees ook:Criminele mannen hadden vaak een slechte jeugd. Criminele vrouwen een slechte relatie

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>