Sommige mensen zijn gemaakt om single te blijven

PloeinkHet romantisch ideaal staat hoog in het vaandel in de westerse wereld.

‘De ware vinden om een nestje mee te bouwen’ of liever nog ‘je tweelingziel’.

De meerderheid is ervan overtuigd dat mensen pas intens gelukkig zijn als ze de liefde van hun leven gevonden hebben, maar er is een aanzienlijk grote groep die is voorbestemd voor het vrijgezellenbestaan……

Dat blijkt uit een onderzoek door de University of Auckland onder 400 mensen met een gemiddelde leeftijd van 22 jaar, dat gepubliceerd werd in Social Psychological & Personality Science.

Er was een duidelijke waterscheiding: een groep jong volwassenen die naarstig op zoek is naar hun zielsverwant, terwijl de andere groep relaties juist wil vermijden. Die laatsten zijn namelijk vooral gericht op het uit de weg gaan van conflicten en drama.

“De ene groep is niet beter dan de andere, zolang je maar trouw blijft aan wat je echt wilt”, aldus onderzoeksleider Prof. Yuthika Girme.

De vermijdingsdrang kan helpen te genieten van het leven als een happy single. Maar de kans dat je een gelukkige relatie misloopt is er ook. Hetzelfde geldt voor de persoonlijkheidstypen die op zoek zijn naar de liefde. Deze romantici kunnen kwalitatief gezien een betere relatie hebben omdat ze de confrontatie willen aangaan, maar die conflicten en drama kunnen ook leiden tot meer stress. Bovendien hebben zij ook vaker problemen om relatiebreuken te verwerken.

Mensen met een hoog ontwijkingsgehalte moeten leren dat conflicten nu eenmaal bij een relatie horen en dat discussies oplossen de kwaliteit van een relatie net kan verhogen.

Wie wanhopig op zoek is naar een partner, moet juist beseffen dat een singlebestaan ook voldoening geeft. Je kunt je meer focussen op jezelf en je eigen doelen. Je hebt meer tijd om je dromen waar te maken en je kan meer tijd vrijmaken voor andere relaties met je vrienden en familie.

Lees ook:Ruzie over de huwelijkstaart? Kap er dan maar vast mee!
Lees ook:Relaties gaan niet ten onder aan verschillen, maar door gebrek aan verbondenheid
Lees ook:We verwarren vaak ‘liefde’ met ‘relatie’
Lees ook:Van een slechte relatie ga je 3x zo snel dood
Lees ook:De vraag of 2 mensen bij elkaar passen moesten we maar eens loslaten

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>