Waarom single vrouwen beter af zijn dan samenwonende

Veel singles die smachtend zoeken naar hun ‘soulmate’ of de vader of moeder van hun aanstaande kinderen lijkt het maar niet te lukken.

Aan de andere kant is het zo dat singles die zich neerleggen bij het feit dat ze alleen door het leven gaan en daar ook de vruchten van plukken gelukkige wezens worden. En tsja: laten die nou vaker een partner treffen dan de desolate.

En los daarvan. Er wordt veel aandacht besteed aan de voordelen van samenwonen, maar de voordelen van een vrij bestaan zijn er zeker net zoveel. Zeker voor vrouwen:

1. ONAFHANKELIJKER
Volgens sociaal wetenschapper Bella DePaulo zijn vrouwen die als alleenstaande succes bereiken, getraind in doorzetten. Omdat als single de verantwoordelijkheid voor alle aspecten van het leven op eigen schouders komen, leer je meer op eigen koers te varen en een eigen plan te trekken.

2.AMBITIUEZER
Aangezien er geen tijd en energie gaat zitten in een relatie, blijft er meer over voor de carrière. Een studie uit 2012 van de University of Chicago toonde aan dat singles veel sneller nieuw werk vinden na het verliezen van hun baan door de crisis, dan mensen samenwonenden en getrouwden.

3. INTENSERE VRIENDINSCHAPPEN
Volgens wetenschappelijk tijdschrift Psychology Today zijn vrijgezellen veel beter in het onderhouden van hun relaties, zowel de vriendschappelijke als de familiale. Bij pasgetrouwde koppels is er een soort ‘newlywed effect’: een neiging om de eerste jaren vriendschappen te laten uitdoven om meer tijd met elkaar door te brengen. Wanneer er dan kinderen in het spel komen, is dat effect nog sterker.

4. BETER SLAPEN
Volgens een survey van het Amerikaanse Better Sleep Council, hebben singles een betere en langere nachtrust. Geen ronkende beer naast je, geen dekbed-wegtrekker en geen seks-gezeur.

5. MEER GELD
Ondanks dat het vaak lijkt dat een alleenstaande met vaste lasten duurder uit is, blijkt uit een Amerikaanse survey dat ze minder schulden aangaan. Bovendien zijn singles vrij van de stress die gedeelde financiën vaak met zich meebrengen. In een studie uit 2014 gaf 1 op de 3 toe ooit financieel ontrouw geweest te zijn aan zijn of haar partner en dus gelogen te hebben over geld.

6. GEËENGAGEERDER
Vrijgezellen scheiden afval, letten op energie- en waterverbruik en zijn zich in het algemeen beter bewust van het milieu. De Amerikaanse professor socioloog Eric Klinenberg zegt dat vrouwen die alleen wonen vaker een ecologische en duurzame levensstijl hebben. Ook tekenen vrijgezelle vrouwen vaker petities, nemen vaker deel aan politieke evenementen en zamelen vaker geld voor goede doelen in.

Lees ook:Alleenstaande ouder meer in trek dan kinderloze single
Lees ook:Nogmaals: het huwelijk is gezonder dan samenwonen voor mannen
Lees ook:3 miljoen singles zorgen voor vette business in Nederland
Lees ook:Ga niet uit eten als je voor het eerst gaat daten!
Lees ook:50+ vrouwen zitten niet meer te wachten op een man en vieze sokken

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>