Over mensen die hun partner verlaten voor nep-profielen op internet

Afgelopen weekend schreven we hier bij relatie.blog over datingfraude. Niet alleen zijn er de zogenaamde scammers, maar ook zijn er vele datingsites die niet ‘echt’ bestaande profielen laten zien van met name aantrekkelijke vrouwen om de internetter de verleiden te gaan chatten. Voor geld uiteraard.

Naar aanleiding van onderzoek dat de NOS publiceerde deden verschillende voormalige medewerkers van dergelijke chatsites anoniem een boekje open. Ze zeggen te zijn gestopt uit schuldgevoel tegenover de chatters, maar ook vanwege de bescheiden verdiensten.

“Chatters zijn meestal wat ouder”, vertelt één van hen. “Je moet denken aan mensen op leeftijd: in de 60, weduwnaren, op zoek naar een nieuwe partner. Gebruikers ontwikkelen soms ook echt gevoelens voor de valse profielen. Ze verlaten hun vrouw, of ze boeken een vakantie.”

Echter, de instructies voor deze ‘nepchatters’ zijn vanuit het chat-bedrijf duidelijk. Eén ding staat vast: het laatste waar de gesprekken toe moeten leiden, is een date. Daten is onder alle omstandigheden verboden. In plaats daarvan moeten klanten aan het lijntje worden gehouden. “Probeer je bericht zo te laten prikkelen dat de klant het daten vergeet!”

Ook moeten de medewerkers altijd positief reageren op foto’s die de misleide mensen opsturen. Daar zitten soms zelfs naaktfoto’s bij. Hoeveel medewerkers daartoe toegang hebben is onduidelijk. Ze moeten wel een beschrijving van de foto achterlaten voor de collega’s die ‘hun dienst’ overnemen. Er zijn standaardfoto’s die medewerkers kunnen terugsturen naar gebruikers van de site.

Lees ook:Oudere singles gaan meer betalen voor Tinderen
Lees ook:Kleurige niet alledaagse kleding op je profielfoto zorgt voor meer dates
Lees ook:Vrouwen die op datingsites losse seks zoeken, zijn in werkelijkheid geile kerels!
Lees ook:Op mannenpis heen en weer naar je werk rijden
Lees ook:Hee hallo, High There: eigen dating-app voor blowers

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>