Ga bij het daten vooral wijdbeens staan!

Body language en dan met name de manier waarop mensen staan, heeft grote invloed op hun succes tijdens een eerste ontmoeting.

Bekend is reeds dat we in zo’n 12 minuten ons een beeld vormen van iemand die we net ontmoeten en dat dit als een soort van blauwdruk in onze hersenen staat.

Mannen en vrouwen die een sta-houding aannemen waarbij ze hun voeten wijd uit elkaar plaatsen, worden relatief aantrekkelijk gevonden dan concurrenten die hun voeten dicht bij elkaar plaatsen……

Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Californië, waarover is gepubliceerd in PNAS.

De wetenschappers kwamen tot hun bevindingen door videobeelden te bestuderen van 144 speeddates tussen mannen en vrouwen. Na afloop moesten beide deelnemers aangeven of ze nog een keer met de ander wilden afspreken.

Met behulp van de computer werd nauwkeurig bepaald hoe ver de mannen en vrouwen hun voeten uit elkaar plaatsten op een schaal van 1 tot 7. Uit de analyse bleek dat de de sta-houding van de deelnemers bepalend was voor hun succes. Hoe verder ze hun voeten uit elkaar plaatsen, hoe groter de kans op een tweede date.

Vervolgonderzoek werd gedaan op een lokale datingsite in San Francisco. Ze maakten enkele nepprofielen aan met foto’s van mensen die hun voeten ver uit elkaar hadden staan, of juist dicht bij elkaar. Ook nu kregen de mannen en vrouwen met een ‘wijde’ sta-houding de meeste aandacht van het andere geslacht.

De uitleg is dat mensen die veel ruimte innemen bij het staan meer zelfvertrouwen uitstralen en daarom meer in de smaak vallen.

Lees ook:Bruinogige mannen hebben de dominantste uitstraling
Lees ook:‘Stilettohakken zetten vrouwenvoeten in standje orgasme’
Lees ook:Afstand doet wonderen voor een relatie
Lees ook:Bestel vooral veel chocola als je je date ziet zitten!
Lees ook:Op grote voet levende mannen gaan vaker vreemd

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>