Flirten: mannen willen subtiele aanrakingen, vrouwen oogcontact

Mannen zullen vooral subtiele aanrakingen als flirten interpreteren, terwijl vrouwen meer zoeken achter veel oogcontact.

Een mismatch in flirten dus?

Uit onderzoek onder 1584 leden van datingsite PARSHIP blijkt dat
dat lichaamstaal een belangrijk onderdeel van communicatie is.

Soms gaat dat bewust, soms onbewust. Een flinke meerderheid van zowel de mannen (76,7%) als de vrouwen (85,5%) is zich bewust van de signalen die zijn of haar lichaamstaal tijdens een date afgeeft.

Ruim 90% van de vrouwen is ervan overtuigd dat zij kan zien dat haar date met haar aan het flirten is. Dat minder mannen daar zo over denkt (73%) sluit wel aan bij het cliché dat mannen flirtsignalen slecht(er) oppikken.

Echter, dát stereotype krijgt een iets andere wending: terwijl 40% van de vrouwen veelvuldig oogcontact als flirten zien, is het aantal heren dat een zwoele blik ziet als toenadering een stuk lager met 30%.

Waar singles het wel over eens zijn, is dat subtiele aanrakingen een stevige hint zijn: 48% van de mannen en 42% van de vrouwen weten hoe laat het is als zijn/haar date zacht en subtiel even de ander aanraakt.

Complimentjes geven staat voor beide geslachten op een goede derde plek: 12% van de mannen en liefst 18% van de vrouwen trekt daar conclusies uit.

Hoewel er dus een klein verschil zit in flirtgedrag vertonen en dat interpreteren, denkt de man nog indruk te maken met zijn portemonnee. Niks oogcontact of complimentjes: 45% van de mannen vindt dat hij de rekening moet betalen.

De vrouwen zijn minder traditioneel ingesteld; nog geen kwart die de rekening aan haar date overlaat. Zij delen hem liever (30%). Opvallend: exact 0% van de vrouwen vindt dat zij de rekening op moet pakken. Mannen vinden dat ook maar niks: een schamele 0,5% laat zich graag trakteren.

Lees ook:Vrouwen vinden lichaamstaal belangrijker dan het gesproken woord bij een flirt
Lees ook:O, o de decemberborrels komen eraan: flirten is ok
Lees ook:Meerendeel eerste dates wordt betaald door de mannen
Lees ook:Lichaamstaal
Lees ook:Ruime helft vrouwen betaalt haar deel van de date zelf

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>