Gedraag je als een lady tijdens het daten

Vaak wordt er gemopperd over het feit dat mannen zulke plurken kunnen zijn in het datingcircuit.

Alsof vrouwen zulke lekkertjes zijn.

Als je verwacht dat een man zich als een gentleman gedraagt, wees dan zelf ook een lady……….

Daarom was ik blij verrast met deze datingetiquette voor ladies uit De Telegraaf VROUW.

* Wees eerlijk over je intenties
Ben je eigenlijk helemaal niet op zoek naar een relatie en wil je stiekem het liefst nog genieten van het vrijgezelle leven? Wees daar dan gewoon eerlijk over. Datzelfde geldt als je op een date bent gevraagd en je niet geïnteresseerd bent. Vind je het moeilijk of eng om het face-to-face of aan de telefoon te zeggen? Doe het dan via social media!

* Houd hem niet aan het lijntje
Erger jij je kapot aan al zijn vervelende trekjes, voel je geen vlinders en weet je dus diep van binnen al dat het niets gaat worden? Zeg het tegen hem! Niets is zo erg als door iemand aan het lijntje gehouden te worden. Dacht je oprecht dat hij jouw prince charming was, maar bleek achteraf het tegendeel waar te zijn? Wees ook dan eerlijk. Zelfs de beste mensen hebben het weleens bij het verkeerde eind.

* Luister oprecht naar zijn verhalen
Dat wij vrouwen soms aan één stuk door kunnen ratelen over alle ongerijmdheden in het leven is algemeen bekend. Maar ook mannen hebben soms hun momenten waarop ze even hun hart moeten luchten. Een pratende man is zeldzaam. Als jouw partner in spé zijn gevoelens bij je uit, voelt hij zich veilig bij je. Schaad dat vertrouwen dus niet en luister oprecht naar hem.

* Respecteer hem als persoon
Soms kan verliefdheid zó overweldigend zijn dat het kan voelen alsof jij en je geliefde één zijn. Maar verliefd of niet, vergeet niet dat hij ook los van jou een leven heeft. Hij is niet jouw eigendom, maar een individu met een eigen visie. Behandel hem dus ook zo.

* Respecteer zijn privacy
Ze zeggen niet voor niets dat een controlerende vrouw beter werk verricht dan de FBI. Stiekem zijn telefoon checken als hij even naar de wc is of nagaan van wie hij allemaal likes en reacties ontvangt op Facebook. Bedenk dat als je hem echt niet vertrouwt, je ook niet echt van hem kan houden.

* Steun hem
Een dame ben je niet persé als je een lekkere maaltijd kan koken of een sexy jurkje aantrekt. Je bent pas een echte lady als je het voor elkaar krijgt dat hij zich speciaal voelt bij je en je hem laat zien dat je er altijd voor hem bent. Want dat is pas echte liefde!

* Voorkom liegen
Aan jokkebrokken om bestwil ontkomen we soms natuurlijk niet. Maar als er echte leugens worden verteld, gaat het al snel de verkeerde kant op. Eerlijkheid is de basis van elke gezonde relatie! Als je er veel moeite mee hebt om je partner volledig in vertrouwen te nemen, moet je je afvragen of hij wel de ware is.

* Laat hem los
Als je hem begint te ‘claimen’ doen veel mannen al snel een stapje terug. Je hoeft hem echt niet om de 2 minuten een berichtje te sturen om te zeggen hoeveel je van hem houdt. En je hoeft ook zeker niet elke foto van jullie samen als profielfoto op Facebook te plaatsen. Je kunt hem heus wel laten weten dat hij speciaal is, maar overdrijf het niet!

* Geef hem een vertrouwd en veilig gevoel
Als je een relatie hebt, is het belangrijk dat je je veilig voelt bij je partner. Dat geldt niet alleen voor vrouwen, maar ook voor mannen. Want hoe leuk die scharrels dan ook mogen zijn, aan het einde van de dag willen we allemaal terug kunnen vallen op iemand die niet over ons oordeelt en er voor ons is als alles even mis dreigt te gaan.

* Verlaat hem niet
Vind je het eng om een man in je leven toe te laten? Zet je bindingsangst opzij en gooi jezelf in het diepe. Laat jouw angsten niet in de weg staan van je geluk en geef hem een eerlijke kans. Zet hem niet te snel aan de kant, want als de knoop eenmaal is doorgehakt, is het lastig om terug te komen op je keuze.

Lees ook:Wanneer zeg je voor het eerst ‘ik hou van jou’?
Lees ook:Nog meer veilig daten tips
Lees ook:Hou je manieren tijdens eten, daten, seks en de rest
Lees ook:Na de scheiding
Lees ook:Wat te doen als je toch voor een collega valt?

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>