‘Internetdaten is desastreus voor de liefde’

Deze week ging zijn speelfilm ‘De Toscaanse Bruiloft’ in première, een rolprent met uiteraard een hoog ‘feel good’-gehalte.

Johan Nijenhuis wil ermee aantonen dat het vinden van ware liefde tegenwoordig de grootste uitdaging is die er bestaat. Hij vindt dat veel mensen het zichzelf onnodig moeilijk maken.

“Internetdaten is desastreus voor de liefde…..”

Aldus de regisseur en producent vandaag in METRO.

En dat geldt ook hem ook voor tegenover elkaar aan een tafeltje zitten als date. “Je kunt niet verliefd worden op de dingen die iemand zegt, je wordt verliefd op de dingen die iemand doet. Je moet samen ergens doorheen. Je kan daarom nog beter een eind gaan wandelen om samen de weg kwijt te raken, dan een ober elk half uur lekker eten laten brengen.”

De maker van ‘Costa!’, ‘Volle maan’ en ‘Liever verliefd’ is nog lang niet klaar met het genre romcom. “Wat ik zo heerlijk aan dit soort films vind, is dat het ons zo lekker naar onszelf laat kijken. Met een romantische komedie vertel je veel over de manier waarop mensen in een land met elkaar omgaan. Daardoor zijn de films overal verschillend.”

Typisch Nederlands bijvoorbeeld is volgens Nijenhuis het langzame tempo van versieren door de mannen. “Nederlandse mannen zijn watjes, dus het duurt in de films ook langer voor de liefde samenkomt.”

Lees ook:Lekker latten
Lees ook:LAT-relatie
Lees ook:We worden steeds meer sapio-seksueel
Lees ook:Je wordt echt niet verliefd op iemand om z’n mooie ogen of d’r zwoele blik
Lees ook:Relatiebreuk overschat

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>