Januari is dé maand voor (online) dating!

Nu zo vlak na alle december-feestdagen is er niet alleen een echtscheidingsgolf, maar bereiken datingsites ook de piek in hun bezoekersaantallen.

Het gras is altijd groener aan de overkant: getrouwde mensen zijn hun huwelijk zat, de singles zijn het alleen zijn beu.

Maar er is goed nieuws voor die laatste groep: deze maand hebt u de meeste kans de prins of prinses op het witte paard te treffen……..

Statistische berekeningen van datingsite Lexa.nl hebben uitgewezen dat aankomende zondag 5 januari om 20:42 uur het beste moment is voor online dating. Dat is het tijdstip dat de meeste singles online zijn en heb je dus theoretisch gezien de meeste kans op het vinden van een potentiële date.

Januari is overigens altijd een goede maand voor online dating. Ieder jaar opnieuw is er in de eerste maand van het jaar een flinke piek in interactie tussen members. Na de feestdagen staan singles meer open voor online dating en bij Lexa verwacht men dan ook dat er in januari bijna 8 miljoen keer op de website wordt ingelogd.

“We merken dat singles na de feestdagen direct een goeie start willen maken in het nieuwe jaar. Het dubbele aantal registraties op één dag is echt een behoorlijk hoog aantal. Singles maken op deze dag simpelweg meer kans om een potentiële date te vinden,” aldus Stefan van den Berg, Managing Director van Lexa.nl

In januari 2013 waren er 30% meer registraties dan gemiddeld per maand in 2012. Verwacht wordt dat het aantal registraties op zondag 5 januari 2014 2x hoger is dan normaal.

Feiten & Cijfers

5 januari beste dag om te daten
20:42 uur meeste singles online
2x meer registraties op zondag 5 januari
30% meer registraties in januari 2013 dan gemiddeld per maand in 2012
7.966.000 logins in januari

Lees ook:Hallo zoekende singles: vandaag is het jullie dag!
Lees ook:Datingsites hebben gouden dagen
Lees ook:Datingsites maken zich op voor de drukste tijd van ‘t jaar
Lees ook:Stem mee voor de beste datingsite van 2015
Lees ook:Daten per computer? Ook al in de 60′er jaren!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>