Angst om ‘over te schieten’: liever matige dan geen relatie

De angst om ‘over te schieten’ brengt 30′ers er vaak toe zich te settelen met iemand die eigenlijk niet datgene is waarvan gedroomd werd.

De wetenschap bevestigt wat we natuurlijk allang weten: mensen nemen genoegen met weinig, omdat dat nog altijd beter is dan niets……..

Zo blijkt uit een studie van de universiteit van Toronto onder een groot aantal Noordamerikanen van alle leeftijden, waarover is gepubliceerd in Journal of Personality and Social Psychology.

Er was een aantoonbaar verband tussen de angst om vrijgezel te blijven en de kwaliteit van de relatie die deze mensen hebben.

‘Mensen met een uitgesproken angst om single blijven, waren duidelijk bereid om met minder genoegen te nemen”, aldus onderzoekster Stephanie Spielmann.

“Soms houden ze een relatie in stand, ondanks dat ze er niet gelukkig van worden of in een eerder stadium dat ze daten met mensen die eigenlijk niet goed bij hen passen. Nu is duidelijk dat angst een cruciale rol speelt in dit ongezonde gedrag.”

Het blijkt tevens dat dit geen louter vrouwenprobleem is. “We zien dat mannen en vrouwen vergelijkbare emoties hebben over vrijgezel blijven en dat leidt tot eenzelfde gedrag”, stelt onderzoeker Geoff MacDonald.

Lees ook:De nieuwe man is een happy single
Lees ook:Waarom we de laatste 20 jaar zoveel scheiden
Lees ook:Hoe eerlijk moet je zijn als vriendinnen onder elkaar?
Lees ook:Bedrogen worden en de ander de schuld geven is fnuikend
Lees ook:Een geheime liefde maakt niet gelukkig

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>