Verlatingsangst en bindingsangst: meer van hetzelfde!

Mensen met verlatingsangst hebben de neiging hun relatie te verbreken als het even niet mee zit.

Omdat ze bang zijn dat de ander de relatie gaat verbreken (denken ze) doen ze dat zelf vast maar. Omdat dit minder pijn zou doen.

Mensen met bindingsangst doen er heel lang over om de andere echt als partner te zien. Ze geven er allerlei namen aan als vriend(in), beste vriend(in), minnaar(es0 of zelfs we zijn ‘vrienden met dat beetje meer’. Me hoela……

Als je partner oneerlijk is, is het natuurlijk zaak vandaag nog te kappen. Zo niet: durf dan ook te genieten van hem, van haar, van elkaar.

Marcandangel.com raadt je aan met de volgende 5 zaken te stoppen als je je onzeker blijft voelen binnen relaties:

1. Gedachten lezen
Hou op met te denken dat je weet wat er in de ander z’n hoofd omgaat. Dat weet je namelijk echt niet en je kwetst jezelf er onnodig mee. Zorg er ook voor dat je partner niet hoeft te gissen naar jouw zieleroerselen. M.a.w.: communiceer meer!

2. Zoeken naar de ware
Die bestaat namelijk niet. Punt. Hoe meer relaties je verbreekt, hoe onzekerder je wordt. En zonder overgave (sprong in het dipe) kun je het niet eens een relatie noemen.

3. Vergelijken
Had je een slechte vorige relatie, realiseer je dan dat je nu met iemand anders bent, die jou niet slecht behandeld heeft. Geef hem of haar een eigen kans en verwerk je verleden.

4. Problemen zien
Dat is de mogelijkheid geven om overal beren op de weg te zien, die nog helemaal niet aan het oversteken zijn. Hier vermoordt je elke relatie mee.

5. Letten op negatieve eigenschappen
We hebben nieuws voor je. Iedereen heeft ze: die nare trekjes, kantjes of irritante luchtjes. Leef ermee of niet. Doe je dat laatste, dan wensen we je veel sterkte met je verdere zoektocht naar jouw are, want het lijkt erop alsof je de splinter in het oog van de ander ziet en de balk in je eigen oog negeert. Wellicht zoek je een tegengeslachtelijke kopie van jezelf: dat wordt dus een oneindige expeditie.

 

Lees ook:Alweer verliefd
Lees ook:Een verslaafde kan geen relatie hebben, die heeft hij namelijk al
Lees ook:Na het overspel…
Lees ook:Gelukkig in je eentje
Lees ook:Twijfel niet langer aan je relatie: hak die knoop door!

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Verlatingsangst en bindingsangst: meer van hetzelfde!

  1. Pieter

    Ikzelf vind de bovenvermelde stappen een nuttig begin. Maar komt de angst ook niet verder van al veel ‘relatiebagage’ mee te dragen?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>