Liegen heet nu ‘Lancen’ en profielen staan er bol van

Gisteren hoorde ik em voor het eerst: “Loop me niet te lancen.” Lance Armstrong als ultieme leugenaar.

Maar liefst 80% van de mensheid jokkebrokt er op los in de wereld van de digidating. Van onschuldige zaken tot complete oplichting aan toe.

Maar er zijn signalen waardoor je de waarheidslievenden van de leugenaars kunt onderscheiden……

Zo bleek vorig jaar uit onderzoek van de Cornell University. Zij controleerden de mensen achter de profielen op leeftijd, gewicht en lengte.

De liegbeesten laten een spoor van aanwijzingen achter. Ten eerste is een oneerlijk profiel beduidend korter. Punt 2: degenen die de waarheid verdraaien of verfraaien (ook al gaat het maar over een paar kilootjes of centimeters) gebruiken veel minder vaak het woord ‘ik’.

De reden daarachter is dat leugenaars zichzelf van hun onwaarheden willen distantiëren, aldus Catalina Toma, professor in de communicatiewetenschappen aan the University of Wisconsin-Madison.

Oneerlijke daters gebruiken ook vaak de ontkennende vorm: iets is‘niet saai’ in plaats van ‘avontuurlijk’ en ze zijn ‘niet somber’ in plaats van dat ze schrijven dat ze ‘vrolijk’ zijn.

Mensen, die op zoek zijn naar een partner en die over hun gewicht of leeftijd liegen, maken daar zo min mogelijk woorden aan vuil en wijden daarentegen juist uit over hun hobbies of over hun werk, in elk geval het gedeelte van hun leven waar ze nou niet over (hoeven) liegen.

Kijk dus hoe land de datingprofielen zijn en tel vooral vooral het aantal keren dat het woordje ‘ik’ erin voorkomt en ook hoe vaak de ontkennende vorm met het woordje ‘niet’ geschreven wordt. Met deze kennis konden mensen 65% van de oneerlijke daters ontmaskeren, terwijl de daters zonder deze kennis geen verschil zagen in geloofwaardge en ongeloofwaardige types op de sites. Succes!

Klik op ‘De Neus’ bij dit bericht om popsongs te bekijken die nu aan Lance zijn opgedragen!

Lees ook:Mannen liegen meer met hun internetprofielen dan vrouwen
Lees ook:Hoe je een rad voor ogen gedraaid wordt bij online daten
Lees ook:Liegen dat het gedrukt staat bij online dating
Lees ook:Vrouwen liegen over geld, mannen over hun prestaties
Lees ook:Waarom liegen mensen zich kapot op het internet?

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>