Voor vrouwen: hoe je online ‘hard to get’ speelt

Onlangs werd bekend dat de beste manier waarop vrouwen een man kunnen ‘strikken’ nog steeds het aloude ‘hard to get’-spel is. Dames, laat dus vooral niet (te snel) merken dat je hem ziet zitten. Dat geldt ook online………

Ellen Fein en Sherrie Schneider, die bekend werden met hun zelfhulpboek rond ‘hard to get’ spelen, publiceren nu ‘The Rules’, waarin ze de etiquette van online dating uit de doeken doen.

Zo raden ze aan nooit zelf een man op Facebook Chat aan te spreken. De sociaalnetwerksites hebben het daten bemoeilijken, vinden de auteurs. Facebook is als een speeltuin zonder grenzen. De regels gaan allemaal over zelfbeheersing.

Zo mag je als vrouw nooit zelf een man toevoegen waar je in geïnteresseerd bent, schrijf ook nooit iets op zijn ‘wall’ en deel zo weinig mogelijk negatieve status-updates. Ook als een man je ‘port’ moet je dit negeren. Dit is het equivalent van oogcontact maken op een feestje en ook dan moet je ‘hard to get’ spelen.

Wanneer een man niet de moeite kan opbrengen een boodschap te sturen om zichzelf te introduceren, zal hij je waarschijnlijk ook niet uitvragen.

Regel nummer 1 in het boek is dat je als vrouw zelf geen mannen mag achterna zitten, je krijgt aandacht door anderen te negeren. Dit betekent dat je nooit als vrouw als eerste een berichtje mag sturen. Doe je dit wel, dan krijg je een zogenaamde fantasierelatie. Degene waarbij een vrouw het initiatief nam, leidt nooit tot een echte relatie.

Een andere regel van het boek is dat je tussen een half uur en 4 uur moet wachten voor je antwoordt op een berichtje van een potentiële partner. Wanneer je de neiging hebt om dit sneller te doen of je vreest voor een impulsieve daad tijdens een dronken bui, raden de auteurs aan zijn naam in je contacten te veranderen in ‘hij vindt je te aanhankelijk’. Dit zou genoeg moeten zijn om je verstand te laten werken en niet zomaar je hart te volgen.

Als je over en weer begint te sms’en, mag dit volgens ‘The Rules’ niet langer dan een kwartier duren en jij moet dit als vrouw snel beëindigen. De redenering hierachter is dat als een man je berichtjes kan sturen wanneer hij wil en gedurende uren zo met je kan praten, moet hij niet meer met je op date. Je wil echter dat berichtjes leiden tot een afspraakje en niet tot meer berichten.

Lees ook:‘Hard to get’ spelen werkt niet anno 2016
Lees ook:Als vrouwen eerste initiatief nemen op datingsites scoren ze leukere mannen
Lees ook:Leuke vlam ontmoet? Geen paniek: there’s an app for that!
Lees ook:Facebook is Big Brother
Lees ook:Alleenstaande, oudere vrouwen prooi voor datingfraudeurs op Facebook

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Voor vrouwen: hoe je online ‘hard to get’ speelt

  1. richard smit

    Dit soort boeken over “Hard to Get” en “The Rules” zijn een schande en zouden verboden moeten worden!!
    Wat een rotzooi is de wereld geworden o.a. door dit soort boeken die natuurlijk onmogelijk een goede gezonde emotionele relatie tussen twee mensen tot stand kan brengen , als je elkaar alleen maar pijn loopt te doen om zogenaamd aantrekkelijker te worden.
    What a sick world , en als je dan na gaat hoeveel vrouwen dit nog gaan doen ook “hard to Get” dan is dat in en in triest!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>