Extra bonus voor personeel dat relatie met collega start

Wij hier in de westerse wereld zijn niet zo dol op de werkvloer.

Dat geeft altijd gelazer met collega’s.

In China is men een andere gedachte toe gedaan.

De situatie (lees: aantallen mannen en vrouwen) is daar ook wel anders.

Een IT-bedrijf biedt 1112 yuan voor werknemers die een relatie aangaan met een collega…….

Business Insider meldt dat een cloud computing-bedrijf in Chengdu haar werknemers een bonus biedt als ze een relatie aangaan met een directe collega of een collega in een ander IT-bedrijf. Het bedrijf maakte het nieuws bekend tijdens de jaarlijkse ‘singlesdag’ in China.

Singlesdag is in 1993 bedacht op de Universiteit van Nanjing. Het wordt georganiseerd op 11 november vanwege de 4 enen in de datum (11-11), waarbij de 1 ook verwijst naar het single zijn. De dag is getransformeerd van een viering van het bestaan als alleengaande tot een mogelijkheid om een nieuwe liefde te vinden.

Die laatste optie wil het IT-bedrijf stimuleren met een geldbedrag dat ook verwijst naar de datum. Het bedrag voor de mensen die een nieuwe relatie aangaan met een collega is 1112 yuan, verwijzend naar 1111 plus de symbolische extra 1 yuan voor de nieuwe partner.

Volgens een woordvoerder van het bedrijf zijn veel van hun werknemers mannen en 80% daarvan is vrijgezel. Iedere keer raakte een groot deel van hen gedeprimeerd van Singlesdag. Een relatie vinden met iemand van een ander bedrijf wordt beloond met een bedrag tussen de 500 en 1000 yuan (63 – 125 euro). Mocht de nieuwe verkering toch uitgaan, dan krijgen de werknemers 2 dagen vrij om te treuren.

Lees ook:Er wordt heel wat af gescharreld op de Nederlandse werkvloeren
Lees ook:Echtgenoot per uur te huur
Lees ook:Carrièrevrouwen gaan net zoveel vreemd als succesvolle mannen
Lees ook:Doe jij ook aan digiflirten in de baas z’n tijd?
Lees ook:Een affaire met de baas

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>