Hoe heter, hoe beter: geen seks tijdens de datingfase!

Eerder berichtten wij bij relatie.blog over het feit dat zo lang mopgelijk seks uitstellen niet alleen zorgt voor hetere vrijpartijen, maar ook seksueel gelukkiger waren op de lange termijn.

Dat is opnieuw onderzocht en het blijkt dat stellen die tenminste 1 jaar samen zijn en seks hadden tijdens de eerste weken van hun datingfase minder tevreden zijn over hun relatie, dan degenen die langer wachtten of ‘het’ helemaal nog niet hadden gedaan……….

De Brigham Young Universiteit deed onderzoek onder 11000 ongetrouwde mannen en vrouwen met een vaste relatie. De mate van tevredenheid over hun relatie, hun vermogen om met hun partner te communiceren en de stabiliteit van hun relatie werden onderzocht, schrijft LiveScience.

Het is niet duidelijk waarom het uitstellen van seks resulteert in hogere tevredenheid over de relatie. Het zou kunnen dat zij die eerder met seks beginnen, hogere verwachtingen creëren over de hoeveelheid seks en de interesse die zij ehebben op de lange termijn, dingen die nou eenmaal afnemen naarmate de verbintenis duurt.

Andere factoren, zoals herkomst en houding ten opzichte van relaties hebben waarschijnlijk invloed op wanneer mensen besluiten ‘het’ ook voor het eerst echt te doen.

“Het kan zijn dat het niets te maken heeft met seks”, aldus Justin Lehmiller, sociaal-psycholoog aan Universiteit Harvard. “Misschien zijn het juist de persoonlijkheidsverschillen tussen degenen die meteen met iemand het bed in duiken en degenen die wachten met seks.”

Lees ook:Seks uitstellen zorgt voor een betere en hetere relatie!
Lees ook:Je eerste liefde en eerste seks zijn cruciaal voor je latere leven
Lees ook:Vaker ruzie dan seks?
Lees ook:Stellen die niet direct aan seks begonnen, blijven langer gelukkig
Lees ook:Wraak-seks: het helpt het gebroken hart niet

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>