Wees lief tegen het huisdier van je vriendin, maar ook weer niet té

Heren: als u verliefd bent op een vrouw met een huisdier: zorg dan dat u ook dol bent op de hond, kat, cavia of het konijn als zijzelf, want alleen dan kan het wat worden.

Als dat niet lukt, doe je desnoods maar alsof.

Overdrijf het echter niet, want dan draait de boel zich om……..

Dat blijkt uit onderzoek van sycholoog Kristen Capuozzo, waarvan de resultaten bekend gemaakt zijn op de jaarlijkse bijeenkomst van de Society for Personality and Social Psychology.

Ze ondervroeg 120 stellen over de tevredenheid van hun relatie. Ook vroeg ze in welke mate ze van het huisdier van de ander hielden.

De conclusie is dat als mannen net zoveel geven om de hond hun geliefde, zij tevredener is met haar relatie. Andersom is dat niet het geval. Het kan mannen weinig schelen of hun partner van zijn hond of kat houdt.

Volgens Kristen komt dit omdat vrouwen het belangrijk vinden dat iedereen goed met elkaar omgaat. Echter: wanneer de man meer gaat voelen voor het huisdier dan de vrouw doet, wordt ze juist ontevreden.

Andersom geldt dat niet: hem lijkt het weinig te kunnen schelen of zij een band krijgt met zijn viervoeter of niet.

Dat verschil tussen man en vrouw heeft volgens Capuozzo alles te maken met de harmonie in een huishouden; vrouwen vinden het belangrijker dan mannen dat iedereen fijn met elkaar omgaat en er geen spanningen zijn.

Lees ook:Je geliefde eruit of de katten? Die eerste dus……
Lees ook:Nederlanders houden meer van hond dan van partner
Lees ook:Vrouwen zijn gekker op hun huisdier dan (op) hun man
Lees ook:Een huisdier zorgt voor een stabieler leven
Lees ook:Met de hond op mannen- of vrouwenjacht!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>