Seks op eerste date kan best

Jarenlang domineerde de ‘Datebijbel’ van Fein & Schneider het datingcircuit.

Daar stond o.a. in dat je pas na 3 afspraakjes seks zou kunnen overwegen en wordt geadviseerd dat zij op een telefoontje van hem moet wachten.

Velen vinden het boek uit 1995 enorm gedateerd en zeggen dat seks op de eerste afspraak best kan uitmonden in iets moois…………

Eén van hen is schrijfster Bethany Marshall, die ervan overtuigd is dat mensen het boek ‘De Regels’ van Ellen Fein & Sherrie Schneider niet meer moet volgen. “Daardoor besteed je te weinig aandacht aan je innerlijke stem en je eigen ervaringen”, vertelt ze in het tijdschrift ‘Women’s Health’.

Maar dat is niet de enige reden om het datinghandboek in de bak te doen. Er zijn namelijk ook wetenschappers die zeggen dat de belangrijkste regel uit het boek niet klopt. Die zegt dat je minstens 3 dates moet wachten voor je aan seks begint, omdat er anders nooit een serieuze relatie zal volgen.

Volgens een recente studie van de University of Iowa kan casual seks echter wel uitmonden in een betekenisvolle en langdurige relatie. “De mensen van vandaag zien seks als een normaal onderdeel van het leven en niet als een bedreiging voor het begin van een relatie”, aldus sociologe Anthony Paik in Women’s Health. “Er is zelfs een belangrijk deel van de relaties begonnen met niet-romantische seks.”

Fein & Schneider raadden in 1995 ook aan om niet samen te wonen met een man of om spullen achter te laten in zijn appartement. Nochtans heeft ongehuwd samenwonen volgens het Britse National Center for Health Statistics geen effect op het voortbestaan van een relatie.

Professor Bill Cloke: “Het is belangrijk dat stellen eerlijk zijn over de reden waarom ze gaan samenwonen. Is het misschien een test om te zien of de relatie sterk genoeg is? Dat kan. Zolang beiden op dezelfde golflengte zitten en dezelfde verwachtigen hebben voor de toekomst, is het geen enkel probleem.”

Lees ook:Voor vrouwen: hoe je online ‘hard to get’ speelt
Lees ook:Singles van nu zoeken iemand die maatje en minnaar kan zijn
Lees ook:Mannen zonder auto trouwen niet
Lees ook:Slechts 8% van de Nederlandse stellen doet aan ‘latten’
Lees ook:Mannen tongzoenen omdat ze seks willen, vrouwen om te ‘proeven’

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>