Liever mooi kapsel dan sexy outfit op 1e date

Afgelopen valentijnsweekend riep modegoeroe Maik de Boer het ook reeds: “Als je als vrouw op een 1e date een diep decolleté draagt, denkt zo’n man: ‘da’s lekker voor een keer en weer door’.”

Ook de uitslag van een nieuw onderzoekt toont aan dat vrouwen als zij enorm wijfelend voor hun kledingkast staan, zich beter kunnen concenteren op wat anders.

Namelijk hun haar……….

Nou is het de uitslag van een enquête van PANTENNE, dus dat zou ik ook zeggen als ik hen was. Maar laten we toch maar even naar de cijfers kijken.

82% van de Amerikaanse mannen vindt een mooi kapsel een belangrijk element van seksuele aantrekking. 44% kijkt zelfs als eerste naar heur haar. Dan pas volgen kleding (26%), benen (25%) en make-up (4%)

De meeste mannen zouden in een café eerder een vrouw aanspreken met een mooi kapsel dan met een diep decolleté. Een tip van de haarproductenverkopert: ”Laat een slechte haardag je kansen op een goede 1e indruk niet verknallen. Gebruik een conditioner om je van stralende lokken te verzekeren.” Jawel, maar die kunnen natuurlijk ook van de eigen merken van Kruidvat, Etos of De Trekpleister zijn. Afijn, als je haar maar goed zit!

En wat dan aan te trekken? Onderzoek van vorig jaar toonde aan dat mannen een vrouw tijdens de 1e date het liefst in een goede jeans zien.

Lees ook:Mannen over vrouwen: als je haar maar goed zit!
Lees ook:Ware afknapper bij online dating: te blote en te dronken kiekjes
Lees ook:Man verandert in leven 3x van kapsel, vrouw wel 50x
Lees ook:Decolleté op 1e date? Dan denkt een man: ‘Lekker voor 1x en weer door!’
Lees ook:Vrouwen willen er zo mooi mogelijk uitzien voor andere vrouwen

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Liever mooi kapsel dan sexy outfit op 1e date

 1. Dominique

  En wat is dan mooi haar? Ik heb, tot groot verdriet van mijn verkering mijn haar heel erg kort, bijna stekeltjes. Ik vind het heel gaaf, hij gruwelt er van. Dus mooi is in the eye of the beholder.

    /   Reply  / 
 2. Dominique

  En dan heb ik ook nog mijn haar niet geverfd, dus grijs. Draag wel bijna altijd jurkjes en hakken, en make-up. Dat dan weer wel.

    /   Reply  / 
 3. Pingback: Wat trek ik aan op mijn date? | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>