Speedchatten

Nee, speedchatten is niet chatten nadat je net een flinke snuif speed hebt genomen. Eigenlijk is het gewoon speeddaten maar dan via de computer. Online dus. Via de webcam. Zo hebben we daar de sites Lymic, your-out en speedchat.

Misschien ben ik een beetje ouderwets, maar persoonlijk vind ik het nogal een nare en domweg onpersoonlijke manier om iemand te ontmoeten. En natuurlijk zal er vast iemand zijn die verontwaardigt zegt:

“Mahaar ik heb mijn grote liefde ontmoet tijdens het speedchatten!”

Nou hartstikke fijn voor je, gefeliciteerd. Maar toch blijf ik het geen gezonde manier vinden. Tuurlijk zijn er goede redenen om te gaan speedchatten. Misschien ben je aan huis gekluisterd door een ziekte of andere reden, heb je gewoonweg heel erg weinig tijd om naar plekken te gaan om nieuwe mensen te ontmoeten en heb je toch dat onverzadigbare verlangen naar persoonlijk contact met een tikkeltje meer…

Dan nog zou ik eerder kiezen voor een aanmelding bij parship wellicht. Want wat is het voordeel van een speedchat?

Dat je binnen één minuut allerlei vragen naar je hoofd krijgt geslingerd waar je amper antwoord op kan geven, omdat de tijd dringt, en je bent nerveus en die schokkerige webcammeneer/mevrouw wordt in je fantasie op deze manier toch wel meer en meer een roestige robot die nodig een goede beurt moet krijgen maar jij voelt je zeker niet aangesproken die beurt te geven, maar toch, je hebt je aangemeld dussssss…

Oooooké, we gaan beginnen:

Hi, hoe heet jij?
Ik heet henk, en jij?

Ik ook.
Hu?

Nee, grapje.
O…

Ahum, wat is je lievelingskleur?
bl…

En je lievelingsmuziek?
nou, ik vin..

Oké, leuk. En waar woon je?
Ik woon in Haa…

Jammer. En je lievelingseten?
Dat is pa…

Pasta? Pannekoeken? Patat?
Nee, ik wilde zeggen pa…

Super! Dag Hans!
Eh, eigenlijk heet ik He…

…maar je bent te laat, de verbinding is al verbroken.

Lees ook:Scheiden of blijven?
Lees ook:Huwelijk is voor volwassenen
Lees ook:Vraag dit niet aan een single vrouw die je leuk vindt
Lees ook:Wat nou als mannen alles zouden zeggen wat ze denken tijdens het daten?
Lees ook:Wat is liefde?

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Speedchatten

  1. Jimmy

    Het lijkt me wel leuk om dit te proberen maar ik zou wel zeker willen weten dat het serieus is en dat niet één of andere vogel net zit te doen alsof hij of zij op zoek is naar een leuk contact. Hoe je het ook wendt of keert, internet is gewoon een onderdeel van ons bestaan geworden en het is maar hoe je er naar kijkt. Misschien is naar een café gaan met het idee om iets aan de haak te slaan eigenlijk ook wel toneelstuk: waarom niet eerst per internet afspreken.

      /   Reply  / 
  2. Britt

    Toch blijft, net zoals je zegt, bij internetcontact altijd maar weer de vraag of iemand oprecht is. Natuurlijk, in het cafe kun je jezelf dat ook afvragen, maar kun je veel beter iemand inschatten. Dan nog liever speeddaten “in person” dan dit gedoe via de webcam.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>