Gelukkig in je eentje

Een vriend van mij vertelde een verhaal over een vrouw die ‘alles’ had. In de huidige maatschappij betekent dat: een eigen huis een plek onder de zon blabla, heul veul geld en een goede baan.

Echter, in haar ogen was dat niet alles. Zij zou pas alles hebben als zij een partner had. Maar die had ze niet. Och wee. Zij was dus niet compleet gelukkig.

En natuurlijk kan dat. Materialistische dingen geven op de lange duur geen voldoening. Dat zijn korte kicks. Het huis is leuk als je het koopt, maar als je daar liever niet alleen woont is het niet huis genoeg. Verlangen naar een partner doen veel mensen. Warmte, veiligheid, geborgenheid en vertrouwdheid zoeken in een ander persoon heeft echter geen zin.

Dan leg je al je eieren in één mandje en dat is nooit slim. Verwacht nooit van een ander dat hij of zij je dat geluk kan brengen. Verlangen naar een partner is niet erg, maar zorg ervoor dat je eerst gelukkig in je eentje bent. In je eentje gelukkig in dat mooie huisje, alleen van jou. Dat heb je toch mooi voor elkaar.

Een ander leuk eitje is dan een mooi extraatje. Maar haal het niet te snel in je eigen, mooie mandje, dan kan het wel eens breken…

Lees ook:Wittebroodsweken duren 14 maanden; daarna komt de kater
Lees ook:Stiefgezinnen
Lees ook:Net als in de film: trouwen in je eigen huis of tuin
Lees ook:Echte liefde? Doe maar gewoon, dat is saai genoeg!
Lees ook:De enige manier waarop je die nare angel uit een ruzie met je partner haalt

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>