Hippe vrijgezel of oude vrijster?

Wanneer ben je een hippe vrijgezel en wanneer overschrijd je de grens naar oude vrijster? (Wat is eigenlijk de benaming voor mannen? Ouwe bok?). Het is duidelijk dat de grens, in vergelijking met vroeger, is verlegd.

Toen was je al triest als je als 25-jarige nog vrijgezel was. Vooral als vrouw zijnde. Rond die leeftijd had je toch allang getrouwd moeten zijn en een paar koters hebben rondlopen………..

Tegenwoordig is het vrij normaal als je op je veertigste vrijgezel bent. Er worden niet zo snel meer etiketjes opgeplakt als: er zal vast iets aan mankeren. Het is ook niet meer zo vreemd als je alleen op feestjes of trouwerijen verschijnt. De stap echter om alleen een bar in te stappen is wel wat groter, en alleen uit eten gaan is toch best angstaanjagend. Alleen op vakantie gaan is geen probleem meer, dat is juist hip, moedig en avontuurlijk. Als alleenstaande moeder op vakantie gaan met je kinderen is ook geen probleem, maar verwacht niet dat je veel aanspraak zal hebben van de andere gezinnen aldaar. Op één of andere manier ben je dan toch een bedreiging voor de gevestigde orde.

Maar goed. Vrijgezel zijn is een trend en het heet ook anders: je bent single. Dat bekt lekkerder. Single zijn is lekker want je hoeft aan niemand verantwoording af te leggen, je bent zelfstandig, je bepaalt alles zelf, en je kunt je eigen tijd indelen. Geen haan die er naar kraait.

Reclame en trends springen er zelfs op in: de onafhankelijke, carrièregerichte vrouw en de man die zich op het huishouden en de kinderen stort. Het blijkt zelfs zo te zijn dat mannen sneller willen trouwen en zich vast willen leggen dan vrouwen.

En dan komt die leeftijd, dat is voor iedereen anders, dat je het single zijn beu bent. Je ziet een toekomst voor je van een uitgerangeerde single die alleen thuis zit, verlangend naar de warmte en gezelschap van een partner. Op dat moment van ontevredenheid ben je even een oude vrijster. Niet meer de hippe single. En daar ligt de grens.

Lees ook:50+ single wil zo snel mogelijk op vakantie met nieuwe vlam
Lees ook:Zo vlak voor de zomer maken jonge vrouwen nog even hun verkering uit
Lees ook:Vrouwen zijn graag VRIJ in de zomer!
Lees ook:Facebook is de pest voor single vrouwen
Lees ook:Checklist voor langdurige vakantieliefde

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Hippe vrijgezel of oude vrijster?

  1. elisabeth

    Voor een artikel in een landelijk tijdschrift ben ik op zoek nr pittige krachtige vrouwen die gedurende lange tijd vrijgezel zijn en een leuk leven hebben. Weet je iemand of herken je jezelf erin mail me!;;
    [email protected]

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>