Kom op, niet zo kritisch!

Er zijn zoveel dingen die kunnen tegenvallen, dat de persoon die je op het eerste gezicht heel aantrekkelijk vond, al snel gereduceerd wordt tot een nietig schepseltje.

Hoe wordt men minder kritisch? Want dat is toch wat we wel eens zeggen tegen iemand die al heel lang op zoek is naar een relatie: misschien ben je wel te kritisch.

Regelmatig hoor je ook dat er vele intelligente, mooie mannen en vrouwen al jaren single zijn omdat ze de lat te hoog leggen.

Wat kun je doen? Als je op iets afknapt tegen jezelf zeggen: het is niet zo erg? Ja, dat kan. Over sommige dingen kun je heen stappen. Niemand is perfect. Zelfs jij hebt zo je nare dingetjes. Misschien kun je er wel overheen stappen dat hij zoveel borsthaar heeft. Lekker warm. Of stap je makkelijk over het feit heen dat zij lacht als een ezel. Ze is gezellig en grappig en bij The Nanny werkt het ook dus…

Toch, over sommige dingen kun je niet heen stappen. Iemand kan iets doen of iets zeggen waardoor duidelijk wordt hoe zo’n persoon in elkaar steekt en dat zit jou niet lekker. Je wilt er best overheen stappen, geen probleem, je bent de beroerdste niet. Maar het laat je niet los. Het geeft teveel weg van die persoon en dat past gewoonweg niet bij jou. Bijvoorbeeld: jij rent met je vriendinnen door de stromende regen naar de auto en je nieuwe vriendje blijft angstvallig onder een afdakje staan totdat jullie het portier opendoen zodat hij er in kan springen. Je roept nog: je bent toch niet van poppenstront! Maar dat kan meneer niet zo waarderen. Conclusie: het is een mietje. Gevolg: je wil het uitmaken.

Nog een voorbeeld: Je gaat met je kakelverse vriendinnetje op vakantie en jullie besluiten te liften naar Duitsland. Je maakt een bord met: Berlin Bitte. Zij vraagt vervolgens: waar ligt Bitte?

Kijk, op dat moment wil je toch het liefst alleen verder?

Dus wat is kritisch en rechtvaardig? Waar ligt jou grens?

Lees ook:Hoort seks bij de kennismaking?
Lees ook:Na de scheiding
Lees ook:Mannen regelen auto, alcohol en multimedia. Vrouwen huishouden, kledij en decoratie.
Lees ook:Beste mannen, zeg dit nooit tegen je vrouw!
Lees ook:Vrouwen snappen beter wat een relatie inhoudt dan mannen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Kom op, niet zo kritisch!

  1. Pingback: Afknappers voor mannen | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>