Vurige passie in een relatie al na een jaar gedoofd

Seksuologen deden ooit een schatting en die kwam op het volgende neer. In het eerste jaar van hun samenzijn hebben koppels net zo vaak seks als in het gehele verdere verloop van hun relatie. De mooiste seks is als de roze brillen nog op de neus zitten: de truc van Moeder Natuur voor de menselijke voortplanting.

De opwinding spat uit alle lichaamsopeningen, maar bij de meeste stellen neemt dat na een tijdje af. Gemiddeld breekt dat moment aan na 12 maanden.

Zo blijkt uit het rapport ‘Does sexual satisfaction change with relationship duration?’ van Munich’s Ludwig Maximilian University. Dit na onderzoek onder 3000 heteroseksuele paren (tussen de 25 en 41 jaar oud), waarvan sommigen nog maar een paar weken samen waren en anderen al meer dan 20 jaar.

Mensen zijn in het eerste jaar van hun relatie seksueel actief, omdat ze ook elkaar erotische voorkeuren willen leren kennen, volgens de wetenschappers. Als dat eenmaal gebeurd is, vindt er qua seksleven een langzame afkoeling plaats. Er mag dan daarna minder gevreeën worden, de seks is daarom niet minder goed. Zelfs niet na 20 jaar!

Lees ook:Waar zit liefde en waar begint seks?
Lees ook:Hoe heter, hoe beter: geen seks tijdens de datingfase!
Lees ook:Alleengaande ouders hebben net zoveel dates en seks als singles zonder kids
Lees ook:De nieuwe norm voor paren lijkt 1x per week seks
Lees ook:Ingezakt seksleven? Zet het eens in een tabel!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>