Kinderwens? Van tomaten krijg je super-sperma!

Het lijkt een kwaal te worden van deze tijd: traag zaad. Daarvoor zijn vele oorzaken en 1 daarvan is voeding.

En wil je snelle zwemmertjes, dan is het de heren aan te raden zich deze zomer stijf te eten aan de tomaten…….

Onderzoekers van de Cleveland Clinic in Ohio toonden aan dat lycopeen, dat de tomaat z’n kleur geeft, de kwaliteit van het sperma met 70% kan verbeteren en de zaadjes ook nog eens eerder op ‘de plek van bestemming’ doet arriveren.

“Ik ben hier heel erg positief over”, zegt Karen Veness, woordvoerdster van een Britse vruchtbaarheidskliniek. “Er wordt meestal gedacht dat onvruchtbaarheid aan vrouwen ligt omdat zij degenen zijn die de baby’s dragen. In de helft van de gevallen ligt het aan mannen die problemen hebben met hun sperma dat van slechte kwaliteit is.”

Professor Allan Pacey aan de Britse universiteit van Sheffield wil nu testen of een supplement van lycopeen die werking ook heeft.. Daarvoor zijn ze op zoek naar 60 mannen tussen 18 en 30 jaar om tests te doen. De eerste helft van de groep krijgt 2x per dag een supplement met lycopeen, de andere helft een placebo.

Als het blijkt te werken bij de vrijwilligers, dan overwegen de wetenschappers het supplement te testen bij onvruchtbare mannen.

Lees ook:Mannen, van frisdranken krijg je lousy sperma!
Lees ook:Macho mannen hebben lousy sperma
Lees ook:Test het kwakkie van je man thuis met een app
Lees ook:Van hardlopen wordt ook je sperma sneller
Lees ook:Vaak naar de snackerette verneukt het zaad

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>