Vaker en spontaner seks hebben als je een jongensbaby wilt

Door het WK voetbal in Zuid-Afrika in 2010 heeft het land er meer mannelijke inwoners bij gekregen.

9 maanden na het toernooi werden er naar verhouding meer jongetjes geboren dan op elk ander moment in de periode tussen 2003 en 2014….

Dat blijkt uit onderzoek van de universiteit in Witwatersrand, gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Early Human Development.

Volgens de wetenschappers waren de Zuid-Afrikanen tijdens het toernooi meer ontspannen, waardoor ze vaker seks hadden. “Het WK verminderde stress, mensen waren gelukkiger en voelden zich beter”, aldus onderzoeksleider Dr. Masukume bij de BBC.

Hij legt uit dat de kans op jongens toeneemt als paren vaker seks hebben. Waarom dat gebeurt is onduidelijk. Vrouwen worden sowieso al vruchtbaarder als ze vaker de lijfelijke lusten bedrijven, ook op onvruchtbare dagen. Een van de theorieën is dat mannen tijdelijk meer zaadcellen met mannelijke Y-chromosomen produceren wanneer ze meer seks hebben.

Er zijn ook wetenschappers die denken dat het vrouwelijk lichaam de vrouwelijke en mannelijke spermacellen kan sorteren, waardoor het kan bepalen dat meer zaadcellen met Y-chromosomen de eicel bereiken. Hoe meer seks vrouwen hebben, hoe beter deze sorteerfunctie werkt, is de theorie.

Eerder onderzoek toonde reeds aan dat in tijden van stress, zoals in de Tweede Wereldoorlog in Europa, maar ook na de aardbeving in het Japanse Kobe in 1995, veel meer meisjes geboren worden.

 

Lees ook:Oude vaders verwekken meestal dochters
Lees ook:Waarom er meer jongens dan meisjes zijn
Lees ook:Vrouwen die het met meerdere mannen doen zijn goed voor de mensheid
Lees ook:Vrouwen met kinderwens: gooi je vent op dieet!
Lees ook:Vrouwen worden dik van geldstress, mannen niet

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>