Ook seks hebben op de onvruchtbare dagen, zorgt dat je sneller zwanger bent

Veel seks hebben, dan krijg je sneller een kind. Tuurlijk denkt u nu, een kwestie van kansberekening.

Nee, maar het is letterlijk zo dat vrouwen vruchtbaarder worden als ze veel seks hebben, ook als ze niet in de vruchtbare periode van de maand zitten.

Tot nu toe was onduidelijk waarom dat eigenlijk zo is. Wetenschappers denken nu het antwoord te hebben.

Uit nieuw onderzoek van Indiana University blijkt namelijk dat regelmatig seks hebben zorgt voor veranderingen in het immuunsysteem van de vrouw, waardoor haar vruchtbaarheid toeneemt en daarmee de kans om zwanger te worden.

Het lichaam van vrouwen reageert op seks door meer antilichamen van een bepaalde soort aan te maken, ter voorbereiding op een mogelijke zwangerschap. Het zorgt er onder meer voor dat de ‘vreemde’ spermacellen niet worden aangevallen door het immuunsysteem.

Deze veranderingen in het immuunsysteem werden niet aangetroffen in vrouwen die ‘droog stonden’.¬†Onderzoekster Tierney Lorenz spreekt in de Britse krant The Independent van een doorbraak. “Dit onderzoek is het eerste dat duidelijk maakt dat seks ervoor zorgt dat het lichaam antilichamen aanmaakt die de bevruchting ondersteunen.”

Het is volgens haar een nieuw antwoord op een oude vraag: “Waarom is seks buiten de vruchtbare periode om toch goed voor de vruchtbaarheid?”

Lees ook:Kinderwens? Een jaar lang 3x in de week seks!
Lees ook:Veelvuldig porno kijken verwoest je relatie
Lees ook:Eindelijk! De gebruiksaanwijzing voor mannen
Lees ook:Seks hebben in tijden van IVF: het helpt!
Lees ook:Zo krijg je sneller een reply op je sms of email

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>