Met gourmetseks in het prima kindertjes maken

Stellen die al een tijdje proberen zwanger raken, omschrijven hun vrijpartijtjes vaak als gewoontjes en routineus. Sommigen bezigen zelfs de term ‘verplicht nummertje’. Deze werken dan ook slecht. De natuur laat zich niet foppen.

Zorg voor spontane, gloeiendhete orgastische seks,ook wel gourmetseks genoemd. Bij de bevruchting gaat het niet zozeer om een perfecte planning en lichaamshouding, als wel om de hevigheid van de vrijpartij en het daarbij horende orgasme.

Stomende, spannende sekspartijen zijn de ideale vruchtbaarheidsboosts voor zowel de eicel als de mannelijke zaadcel, bleek een paar jaar teug reeds uit een Britse studie.

In Nederland start binnenkort een landelijk onderzoek. De sleutel voor het oplossen van een deel van onbegrepen onvruchtbaarheid kan liggen in het bestuderen van het seksueel gedrag van de paren, zegt ook Nils Lambalk, hoogleraar voortplantingsgeneeskunde bij het VUmc in Amsterdam. Zwanger worden is meer dan alleen het bij elkaar brengen van een zaad- en eicel.

Als een vrouw niet zwanger wordt, is er tot nu toe vaak alleen aandacht voor de frequentie van geslachtsverkeer en de fase van de vrouwelijke cyclus waarin dit gebeurt. Daarna volgen onderzoeken naar aanwijsbare oorzaken van onvruchtbaarheid zoals het niet hebben van een eisprong, de afwezigheid van zaadcellen of afgesloten eileiders.

De reden van onvruchtbaarheid blijft bij ruim een derde van de paren echter verborgen. Afwachten dan maar, zeggen de artsen vervolgens als de kans op spontane zwangerschap goed is. De relatie tussen seksueel gedrag en de kans op zwangerschap wordt genegeerd.

En dat is zonde, vindt Lambalk. Binnenkort starten AMC en VUmc hiernaar dan ook een uniek landelijk onderzoek, waarin bekeken wordt of de kans op zwangerschap bij paren met onbegrepen onvruchtbaarheid vergroot kan worden door intensieve seksuele coaching.

Lees ook:Eerst een poosje ‘oefenen’ voordat je echt een kindje gaat maken
Lees ook:Gemiddeld is het na 104 x seks bingo!
Lees ook:Pensioengerechtigde Duitse baart haar 14e, 15e, 16e en 17e kind
Lees ook:Word maar lekker zwanger in deze decembermaand!
Lees ook:Mannen met zussen: betere partners, maar seksueel minder aantrekkelijk

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>