Solomor: 10% van Deense moeders is bewust alleengaand

Steeds meer vrouwen in Denemarken kiezen ervoor om zonder partner een kind te krijgen, door gebruik te maken van een zaaddonor.

1 op de 10 baby’s heeft zo’n bewust alleenstaande moeder, of ‘solomor’ op zijn Deens.

“Deze trend werd zichtbaarder sinds single vrouwen in 2007 een gratis vruchtbaarheidsbehandeling kunnen krijgen”, aldus een woordvoerder van het universitair ziekenhuis in Odense in The Guardian.

“Ongeveer de helft van onze cliënten is tegenwoordig single”, meldt ook Cryos International, de grootste spermabank ter wereld, in Arhus. “We zien een grote toestroom van afgestudeerde oudere vrouwen; 85% is tussen de 31 en 45 en meer dan de helft daarvan heeft een mastertitel of hoger.”

De vrouwen zijn gemiddeld 36 als ze zich bij een kliniek melden. “Met andere woorden”, zegt hoogleraar Lone Schmidt, “ze wachten en als duidelijk wordt dat er geen man in het plaatje is, ondernemen ze zelf actie.”

Lees ook:Vikingsperma is mega-populair
Lees ook:BAM: vrouwelijke singles willen anoniem sperma
Lees ook:Spermabank zet stop op rood zaad
Lees ook:Vrouw gaat er met het sperma van haar ex vandoor en krijgt baby
Lees ook:Viking-zaad zeer gewild bij Nederlandse vrouwen

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>