Orgastische seks geeft diepzinnige gesprekken tussen partners

CoupleInBedFalls-300x195Een orgasme is niet alleen het hoogtepunt van een fijne vrijpartij, maar ook het startschot naar een grotere dosis van intimiteit en goede gesprekken.

Na klaarkomen zijn mensen openhartiger tegenover hun partner, vanwege een flinke stoot liefdeshormonen…..

Dat blijkt uit onderzoek van de University of California (VS), waarover is gepubliceerd in het vakblad Communication Monographs.

De wetenschappers lieten proefpersonen een nauwkeurig dagboek bijhouden over hun seksleven en communicatie met hun partner(s). Daaruit bleek dat mensen vooral in bed hun intiemste gedachten uitspreken.

Dat komt omdat bij een orgasme het hormoon oxytocine vrijkomt, een stof die ons een aangenaam gevoel geeft en eerder met een verhoogd gevoel van vertrouwen in verband is gebracht.

Bovendien remt oxytocine stresshormonen en zorgt het voor een ‘pro-sociale’ setting wordt. Met andere woorden: mensen voelen zoveel intimiteit dat ze dingen willen delen.

Daarvoor is het wel belangrijk dat je het samen niet op een zuipen zet. Alcohol heft een aantal goede eigenschappen van oxytocine op en zorgt ervoor dat je minder intimiteitsgevoelens ervaart en eerder in slaap kukelt.

Lees ook:Oxytocine maakt liever tegen groepsgenoten en feller tegen buitenstaanders
Lees ook:Oxytocine is niet alleen een lovedrug, maar heeft ook een duister kantje
Lees ook:Een ‘meidenlunch’ verschaft net zulk genot als een orgasme
Lees ook:Knuffelen tegen anorexia
Lees ook:Wrijf manlief knuffelhormoon in de neus en hij is vreemdganger af

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>