Er wordt veel onzin uitgekraamd over miskramen

Er zijn veel misvattingen over miskramen, die zorgen voor veel schuldgevoel bij vrouwen die het overkomt.

Zo wordt nog steeds gedacht dat stress de grootste boosdoener is……

Dat blijkt uit onderzoek van het Albert Einstein College in New York, gepubliceerd in Obstetrics and Gynecology onder 1000 volwassenen.

Meer dan de helft dacht dat miskramen zeldzaam zijn, terwijl ze toch veel voorkomen.

Driekwart denkt dat een spontane abortus het gevolg is van langdurige stress. Daarnaast dachten veel mensen dat genen, medische problemen, eerdere miskramen, zwaar tillen, gebruik van een spiraaltje en andere anticonceptie oorzaken zouden kunnen zijn.

“Het verwondert me dat patiënten zoveel verkeerde informatie hebben en dat ze hierdoor veel schuldgevoel en spijt kenden”, aldus Iris Dori, Medisch directeur bij Staten Island University Hospital in New York City.

15% gaf aan dat zij of de partner minimaal 1 miskraam heeft meegemaakt. Meer dan de helft had last van schuldgevoel.

Velen dachten dat ze iets verkeerd hadden gedaan en voelden zich daarin alleen staan. 28% schaamde zich er zelfs voor. Meer dan eenderde van de vrouwen dacht dat ze de miskraam had kunnen voorkomen.

“Dat is echter bijna nooit het geval”, aldus Dori, “De meeste miskramen zijn een gevolg van genetische afwijkingen tijdens de zwangerschap. We weten nog niet precies wat de exacte oorzaak, maar de meesten zijn niet te voorkomen.”

Uit het onderzoek bleek ook dat het gevoel van eenzaamheid vermindert wanneer mensen in de omgeving of bekende mensen vertellen over hun miskraamervaring.

Daarnaast zou het de vrouwen helpen wanneer er een oorzaak bekend is, zelfs als hun miskraam niet voorkomen had kunnen worden.

Lees ook:Waarom vrouwen zich veel vaker schuldig voelen dan mannen
Lees ook:Miskoop van de maand? Komt door je menstruatie!
Lees ook:DES-(groot)moeders, -dochters en -kleinzonen
Lees ook:Vreemdgaande mannen doen dit niet voor de seks
Lees ook:Ouders van nu kunnen niet meer opvoeden

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>