Vrouwen worden (tijdelijk) jonger als ze zwanger zijn

Vergeet de potjes anti-aging-creme dames en al helemaal de injectiespuit van de cosmetisch arts.

Er is een beproefd recept om er als vrouw jonger uit te zien en die wordt door de natuur aangeboden: zorg dat je in verwachting raakt…….

Die stralende zwangere vrouw oogt niet alleen aan haar buitenkant jonger, maar ook inwendig zorgt het dragen van een kind voor een verjongingsproces.

Zo blijkt uit onderzoek van de Hadassah Medical School in Jeruzalem.

Zij keken naar het effect van levertransplantaties bij zwangere en niet zwangere muizen van diverse leeftijden. In jonge muizen die niet zwanger waren, regenereerde 82% van de donorlever zich na 2 dagen. Bij de oudere soortgenoten was dat 46%.

Maar wanneer de oudere vrouwtjes zwanger waren, sloeg de getransplanteerde lever tot 96% aan. Ook beschermt het dragen van jongen tegen weefselschade rond het hart, iets dat bij mensen een onomkeerbaar effect is van verouderen.

Een mooi mechanisme van de natuur, uiteraard bedoeld ter meerdere groei en gezondheid van het ongeboren kind. Uit eerder onderzoek bleek reeds dat vrouwen die op latere leeftijd (liefst van een jonge man) nog kinderen krijgen, gemiddeld ouder worden. Dit omdat zij dan langer in staat zijn om voor hun kroost te zorgen.

De verjongende effecten van in verwachting zijn verdwijnen volgens de Israëlische onderzoekers echter toch weer zo’n 2 maanden na de bevalling.

Lees ook:Ook Mila Kunis vindt ‘we zijn zwanger’ om te kotsen
Lees ook:Zwanger is het nieuwe sexy
Lees ook:‘Wij zijn zwanger’ klopt toch een beetje
Lees ook:Oeps, zwangere vrouwen zijn brokkenmakers op de weg
Lees ook:Confronterend: ‘Je kind is wat jij eet’

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>