Monogamie is funest voor de seksuele gevoelens van vrouwen

De klassieke opvatting is dat mannen seks willen en vrouwen een relatie.

Maar steeds meer relaties lijden juist onder het gebrek aan seks en veel vrouwen klagen over een kwakkelend gebeuren tussen de echtelijke lakens.

Wie dacht dat vrouwen minder bezig zijn met seks heeft het volgens Daniel Bergner bij het verkeerde eind.

De auteur van ‘What Do Women Want?’ analyseerde jarenlang allerlei onderzoeken naar het vrouwelijke gedrag en kwam tot enkele opmerkelijke conclusies……..

Daniel Bergner (50) schrijft voor New York Times Magazine en publiceerde non-fictie boeken waaronder ‘De andere kant van verlangen’. Zijn laatste boek ‘Wat willen vrouwen?’ is uitgebracht in 15 landen.

Zijn stelling daarin: monogamie mag in het Westen een ideaal zijn, maar het doodt het vrouwelijk libido.

“We gaan ervan uit dat vrouwen van oorsprong minder stout en assertief zijn en dat ze minder om seks geven. Maar dat is een mythe..”

Opvallend genoeg zouden vrouwen niet zozeer van hun eigen partner opgewonden raken. “Vrouwen geven het niet graag toe, maar uit empirische studies blijkt dat vrouwen minder opgewonden raken van een foto van hun geliefde dan van een afbeelding van een knappe vreemdeling.”

Het is niet bekend hoe het werkt. Maar naarmate verbondenheid in een relatie groeit, en de ander een vertrouwd persoon wordt, neemt bij vrouwen het verlangen naar seks razendsnel af. Eenderde van de Amerikaanse vrouwen zegt een ernstig gebrek aan lust te voelen.

“Verveling en een lange relatie, ofwel monogamie, is een culturele kooi voor het vrouwelijk libido, en doodt het”, vertelt Bergner deze week in een interessant interview in TROUW.

Een psycholoog als Marta Meana concludeert dat monogamie niet de natuurlijke seksualiteit van vrouwen dient. Zij gaf talloze stellen therapie, maar slechts bij eenderde komt er ‘iets’ terug, zoals ‘neuk-avond’. Alsof je naar fitness gaat, vertelde een vrouw mij. ‘Je wilt niet gaan, maar achteraf ben je wel tevreden.’”

Mannen moeten zich dan ook echt zorgen gaan maken volgens Daniel Bergner:

In Nederland is de titel ‘Wat vrouwen willen’ Daniel Bergner.

Lees ook:Monogamie is de norm, overspel is daardoor extra spannend
Lees ook:Spontaniteit is cruciaal voor het seksleven, van vooral vrouwen
Lees ook:Jonge mensen hopen op een zwanenliefde
Lees ook:Sabrina ontvangt vandaag donornier van haar ex-man
Lees ook:Als de seks is uitgedoofd, maar de liefde nog niet

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>