Naaktstress treft zowel vrouwen als mannen

Volgens seksuologen zijn we ons tegenwoordig zodanig bewust van het negatieve zelfbeeld bij vrouwen, dat we deze problematiek bij de mannen voor het gemak maar over het hoofd zien.

Maar ook zij worden meer en meer overladen met afbeeldingen van de (half)naakte David Beckhams en andere sportgoden.

De bevestigende opmerkingen van vrouwen op deze perfecte mannenlijven wakkeren de vrees voor vergelijkingen nog verder aan…….

Daarover schrijft GoedGevoel.be.

Als vrouw kun je bijdragen aan het opkrikken van ‘s mans ego door oprechte complimenten. Vooral voor mannen die overgewicht hebben en/of nog achtervolgd worden door rot opmerkingen van exen, kan uitkleden en naakt zijn stress geven.

En dan is er bij mannen ook nog zoiets dat ze heel vaak denken niet ‘groot genoeg’ geschapen te zijn.

De zogenaamde ‘naaktstress‘ treedt vooral op bij mensen die al wat ouder zijn en die uit een langlopende relatie gestapt zijn en weer een nieuw lief treffen.

Er zijn manieren om de drempel te verlagen. Denk maar aan mooie spotjes of lampjes met dimmers aan in de slaapkamer in plaats van een kale pit aan plafond of nog beter: bij kaarslicht samen in bad gaan.

Nog belangrijker is dat je elkaar niet onder druk zet. Zet stap voor stap. De eerste keer hoef je zowel letterlijk als figuurlijk niet helemaal tot het gaatje te gaan. Soms kan de eerste keer naakt in elkaars armen slapen al opwindend genoeg zijn. Bouw het langzaam op met elkaar!

Lees ook:Veel naaktstress bij de 1e x seks met het nieuwe lief
Lees ook:Single mannen waar zijn jullie?
Lees ook:Elkaar helemaal uitkleden als eerste date: geef je op!
Lees ook:Als vrouwen eerste initiatief nemen op datingsites scoren ze leukere mannen
Lees ook:Nicolette Kluijver zelf ook naakt voor ‘Adam zkt Eva’

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>