Hoe wil jij je eitje: met spek gebakken of bevrucht?

Mannen die al vrij lang bezig zijn om ‘raak te schiete’, zouden wellicht eens naar hun ontbijt moeten kijken.

Eieren zijn natuurlijk prima, maar spek kun je beter laten staan……

Vooral de consumptie van bewerkte vleessoorten als ontbijtspek, bacon, worst en cornedbeef heeft een negatieve uitwerking op de kwaliteit van het sperma, met name als een man al geen ‘Pieter van den Hoogenbandjes’ heeft

Zo blijkt een studie van de Harvard School of Public Health, die is gepresenteerd tijdens het jaarcongres van de International Federation of Fertility Societies.

154 mannen leverden geregeld een potje zaad in. Mannen die weinig bewerkt vlees aten, hadden 7,2% normaal gevormde spermacellen, mannen die geen eitje nemen zonder 2 stukken bacon in de pan, vertoonden maar 5,5% normale cellen.

De studie is beperkt in omvang en concentreerde zich op mannen die van zichzelf al een gering aantal normale spermacellen hadden. Een grotere studie met controlegroep is nodig om de bevindingen te bevestigen, maar de uitkomsten van dit experiment tonen wel aan dat gerookte en of anderszins bewerkte vleeswaren wellicht geen goed idee is als het niet lukt om een kind te krijgen.

Lees ook:Traag zaad krijgt in het lab een duwtje
Lees ook:Kinderwens? Sperma zwemt in de zomer het snelste!
Lees ook:Oude vaders verwekken meestal dochters
Lees ook:Alleen van het eerste deel van sperma wordt een vrouw zwanger
Lees ook:Mannen: spek, ham en worst zijn naatje voor je zaadjes

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>