Mannen met kinderwens: laat auto en fiets staan!

Van op je kont blijven zitten wordt sperma net zo lui en vadsig als de man zelf.

Bewegen is een must en dan het liefst in de buitenlucht voor die mannen die graag ‘raak willen schieten’……..

Tot die conclusie komt onderzoeker Audrey Gaskins van de Harvard School of Public Health. Zij presenteert de resultaten van het onderzoek op een bijeenkomst van de International Federation of Fertility Societies en de American Society for Reproductive Medicine in Boston.

Bij het onderzoek waren 137 paren betrokken die hulp zochten bij het Massachusetts General Hospital Fertility Center tussen 2006 en 2012, omdat spontaan zwanger worden dus niet lukte.

Mannen die gemiddeld zo’n 7 uur per week sporten hebben een 48% hogere concentratie zaadcellen dan mannen die minder dan 1 uur per week hun lichaam trainen, zo gaf het onderzoek aan. Vooral buitensporten en krachttraining hebben een positief effect.

Mogelijk zijn de zon en vitamine D verantwoordelijk voor dit effect. Twee uur krachttraining per week zorgde voor een 25% hogere concentratie.

“Van krachttraining weten we dat het de hoeveelheid testosteron in het lichaam verhoogt en de gevoeligheid voor insuline verbetert”, legt Gaskins uit. “Dat hangt alle twee samen met de spermaconcentratie.”

Fietsen is, zoals al eerder bleek niet zo best voor het voortplantingsmateriaal. Mannen die meer dan 1,5 uur per week fietsen hebben een 34% lagere concentratie zaadcellen dan mannen die dit niet deden.

Volgens Gaskins komt dit mogelijk door de druk op de balzak van het zadel en een verhoogde temperatuur in de balzak als gevolg van die druk.

Lees ook:Zonnebaden is goed voor het sperma, maar doe het zonder hamburger!
Lees ook:Oude vaders verwekken meestal dochters
Lees ook:Mannen zijn grotere stresskippen dan vrouwen, omdat ze oestrogeen missen
Lees ook:Vrouwen die zwaar werk hebben, worden minder snel zwanger
Lees ook:Leeftijd man cruciaal bij al dan niet slagen ivf

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>