Baby Alarm: hoe de Singaporezen weer leren kezen

De Singaporese regering zit haar joker in. Het Aziatische land dat bol staat van de wetten en het arbeidsethos groeit te weinig.

Het lijkt erop dat de inwoners nog nauwelijks seks hebben en als ze dit doen waarschijnlijk met anti-coneptie.

Vandaar de actie: leer de Singaporezen weer kezen…….

“Spiegeltje, spiegeltje aan de wand, wie is de rijkste van het land?” Gedwee geeft de spiegel het antwoord: “Sneeuwwitje met haar 7 kinderen, die leren, spelen en haar iedere dag kusjes geven.” Een nieuwe versie van het sprookje, bedoeld om jong volwassenen in Singapore te overtuigen niet te lang te wachten met het starten van een familie.

Het project, dat deels wordt gefinancierd door de overheid, werd bedacht door 4 laatstejaarsstudenten en richt zich op 21 tot 30-jarigen. “Sprookjes zijn erg toegankelijk. Bijna iedereen is ermee opgegroeid”, vertelt projectmanager Chan Luo Er (23). “Op deze manier vertellen we wat nodig is om in Singapore een gezin te starten en om een gezin te zijn.” Via een website en flyers op universiteiten worden de sprookjes verspreid.

De sprookjescampagne is niet het eerste initiatief dat gesponsord wordt door de overheid. In 2012 werd 9 augustus uitgeroepen tot nationale ‘Baby’s night’. Reclamespotjes wezen stelletjes op hun ‘burgerplichten’ en riepen hen op een baby te maken.

Andere initiatieven zijn door de overheid gefinancierde speeddates en ‘lovegifts’, waarbij mensen hun single vrienden ‘een kans op liefde’ kunnen geven door ze op bijzondere dates te sturen. Ook gaf de overheid een serie educatieve cartoons uit met flirt-tips voor singles.

Het feit dat de overheid het nodig acht om haar inwoners te leren flirten, laat een deel van het probleem zien. Lim: “Dit is een indicatie dat ons onderwijs, bij het focussen op hoge cijfers, het heeft nagelaten om ons de levensvaardigheden te geven die wij nodig hebben.”

Lees ook:Antwerpen bindt de strijd aan met veelwijverij
Lees ook:Burgemeester van Sluis roept op tot kindertjes maken
Lees ook:In Zuid Korea mogen mensen weer vreemdgaan. Van de overheid dan
Lees ook:Moslims en bevindelijk gereformeerden vinden homo’s onacceptabel
Lees ook:Wat de SGP niet lukt, lukt de islamisten wel: overspelsite-blokkade

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>