Doen jullie het nog?

Werken buitenshuis, kinderen opvoeden, koken, het huis poetsen, sociale contacten bijhouden en …. seks hebben.

Dat zijn zo’n beetje de corvee-taken die een hedendaags stel op hun schouders krijgt.

Schreven we hier bij relatie.blog eerder deze week dat wanneer de passie gedoofd is het echte zoenen verdwijnt. Nu blijkt ook nog eens dat seks gezien wordt als een klusje dat ook nog geklaard moet worden……..

Zo blijkt uit een enquête van Lawrence Christensen van Benenden Healthcare Society, die 2000 Britten ondervroeg.

Vermoeidheid, stress op het werk en een gebrek aan voldoening in de slaapkamer zijn de voornaamste redenen waarom seks tegenwoordig laag op het prioriteitenlijstje staat. Een kwart van de mensen in een relatie bestempelt seks zelfs als ‘saai’, terwijl 1 op de 7 nog liever een boek leest. Anderen voelen zich niet meer aangetrokken tot hun partner of vinden dat ze op het gebied van seks eigenlijk niet bij elkaar passen.

De onderzoeker vertelt: “Getrouwde stellen leggen hun prioriteiten tegenwoordig ergens anders, maar dit heeft een negatief effect op hun mentale welzijn. Seks is niet alleen iets lichamelijks, maar gaat ook over gevoelens van intimiteit. En toch verkiezen velen een boek.”

Andere dingen die belangrijker gevonden worden zijn o.a. televisiekijken, poetsen of de lunchdozen van de kinderen klaarmaken. Het is dan ook niet verwonderlijk dat slechts een kwart van de ondervraagden zei dat hij ‘een goed seksleven’ heeft. 1 op de 10 zegt dat hij / zij geen seksleven meer heeft en 40% zegt het nog steeds OK te vinden..

Volgens de meerderheid is het onvermijdelijk dat het seksleven na een tijdje dooft. Na 1 jaar, 8 maanden en 23 dagen huwelijk is het gedaan met de pret in bed. Toch betekent geen of slechte seks op een bepaald moment: einde relatie.

Seks lijkt dus vaak een verplicht nummertje. Het gemiddelde paar doet het toch nog 5x per maand. Er zijn vele uitvluchten bedacht:
1. Ik ben te moe
2. Ik heb stress op het werk
3. Ik voel me niet aantrekkelijk
4. Het is te warm
5. Ik wil mijn boek lezen
6. Ik ben onzeker over m’n lichaam
7. Ik heb te veel aan mijn hoofd
8. Ik heb hoofdpijn
9. Ik heb nek- of rugpijn
10. Het is toch altijd hetzelfde
11. Ik geniet er niet meer van
12. Ik heb teveel gegeten
13. Het is te koud
14. Ik heb niet genoeg tijd
15. Het verveelt me
16. Ik wil naar sport kijken
17. Ik wil naar een film kijken
18. Ik moet nog huishoudelijke klusjes doen
19. Ik voel me niet meer aangetrokken tot hem/haar
20. Ik vind dat hij/zij het niet verdient

Lees ook:Slechte seks is reden om relatie te verbreken
Lees ook:Hoe vaak moeten we ‘het’ doen?
Lees ook:‘Zin in seks’ valt echt te leren
Lees ook:Vrouwen van nu hebben meer bedpartners, maar minder seks dan hun moeders destijds
Lees ook:Wat is belangrijker: een orgasme of verliefdheid?

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Doen jullie het nog?

  1. silver account

    Een beetje aan de late kant, wellicht zijn jullie al uitelkaar. Het verhaal wat je verteld is mij heel herkenbaar. Nu kan ik jou het verhaal van een vrouw geven. Vrouwen zijn heel emotioneel ingesteld, dat houdt in dat hun humeur; eigenwaarde; geluksgevoel meeteld in het libodo. In het begin van jullie relatie was ze natuurlijk dol gelukkig en verliefd. Haar humeur was goed, haar eigenwaarde waarschijnlijk ook, omdat iemand verliefd op haar is. Dus alles is en de seks dus ook. Als je na een half jaar niet meer verliefd bent, moet je het doen met wat overblijft. En vooral in een relatie is het belangrijk dat je jezelf niet vergeet. Nog steeds dingen doet die je zelf leuk vindt, wat je opbeurt, gelukkig maakt. Los van je relatie. Grote kans dat zij niet lekker in der vel zat, om wat voor reden dan ook. Eerlijk gezegd werken alle tips uit dit artikel niet voor mij. Wat bij mij werkt is een avondje uit met zijn 2en, quality time. Weer het gevoel van eenheid. Samen iets doen wat je leuk vindt creeert binding. Dan komt de seks vanzelf.

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Eerst improvisatie-toneel, dan seks | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>