Oma’s hebben meer onenightstands dan dochters en kleindochters

Ongebonden vrouwen van in de 50, ook wel aangeduid als swofties, zijn bepaald geen softies.

Het zijn tijgerinnen tussen de lakens.

Ze hebben vaker een one-night-stand dan hun dochters en kleindochters bij elkaar…….

Uit Australisch onderzoek onder 3300 singles, afkomstig uit alle leeftijdsgroepen, blijkt dat 20% van de singles ouder dan 51 jaar al seks hebben op de eerste date. Van de jongeren duikt 14% het bed in bij de eerste ontmoeting.

Een reden voor het hoge aantal onenightstands onder 50′ers is dat ze zich in een andere levensfase bevinden. “Ze zijn niet op zoek naar de ware. Ze denken nog steeds dat een serieuze relatie belangrijk is, maar meer dan tweederde zegt dat ze ook gelukkig zijn als vrijgezel”, aldus onderzoeker Glenis Caroll.

Opvallend gegeven uit het onderzoek is dat deze groep ook vaak onveilige seks heeft. Volgens Deborah Beteson, medisch directeur van Family Planning NSW, komt dat doordat ze geen deel uitmaken van de condoomgeneratie.

“Er is een gebrek aan bewustzijn, maar ook vinden ze het vaak lastig om het onderwerp te bespreken met de huisarts. Bovendien is er tot nu toe geen enkele campagne die zich richt op ouderen.”

Om ook ouderen te wijzen op het belang van veilige seks start Family Planning NSW vanaf deze week een campagne speciaal gericht op de oudere lustige vrouwen.

Lees ook:Seks op eerste date? Een kwart van nederlanders doet het!
Lees ook:Een sterke vrouw begint zelf over condooms
Lees ook:LoverALERT: Actie tegen relatiegeweld
Lees ook:Alleengaande ouders hebben net zoveel dates en seks als singles zonder kids
Lees ook:Tinderen en met je neus op sex trafficking gedrukt worden

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>