Sperma uit de catalogus

Alleengaande vrouwen die er bewust voor kiezen om een kind te krijgen met behulp van een spermadonor gaan vaak op beschrijvingen van uiterlijk af.

Maar ook paren waarvan de man bijvoorbeeld niet vruchtbaar is. Lang van gestalte, donker haar, blauwe ogen etc.

Maar binnenkort kunnen aanstaande mama’s de vader van hun kind kiezen uit een catalogus waarin zijn persoonlijkheidskenmerken, interesses en zelfs zijn kledingstijl vermeld staan……………

Deze wordt samengesteld door de ‘London Sperm Bank‘ waar onvruchtbare koppels, singles en lesbische vrouwen terecht kunnen voor sperma.

Daarin staan verklaringen waarom een donor zijn zaad afstaat, maar ook getuigenissen van anderen over zijn persoonlijkheid.

Zo wordt de ene omschreven als zachtaardig, met een nette en casual stijl. Een andere zou eerder individualistisch, eigenzinnig en artistiek zijn, het uiterlijk van een rockster hebben, maar niet de levenswijze.

In Groot-Brittannië zijn spermabanken ~anders dan in Nederland~ niet verplicht om persoonlijke gegevens van donoren te verstrekken. Uit cijfers blijkt dat steeds meer Britten sperma doneren vooral uit altruïstische overwegingen.

Artsen pleiten ervoor dat donoren beter gescreend worden. In de Verenigde Staten gaf een spermadonor een potentieel dodelijke hartaandoening door aan 9 van zijn donorkinderen, 1 van hen stierf hierdoor op 2-jarige leeftijd.

Lees ook:Viking-zaad zeer gewild bij Nederlandse vrouwen
Lees ook:De donor-seksueel deelt z’n kwakjes gratis uit
Lees ook:Gerommel met potjes zaad en gejokkebrok bij spermabanken
Lees ook:Spermabank selecteert studenten
Lees ook:Sperma van Ben Affleck is erg in trek

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Sperma uit de catalogus

  1. Juspol

    Bah. Kinderrechten vernietigers. Stop met onterecht ontnemen van eigen verwekkers-vaders.
    Ziekteverwekkend. Letterlijk. Allang aangetoond ook.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>