Met een cliniclown ben je in een wip zwanger!

Hier in West-Europa zijn de meeste vrouwen die aan moederschap beginnen al in de 30.

Dan zijn al veel van haar eicellen open dus wendden veel van deze dames met ‘rammelende eierstokjes’ zich tot IVF.

Daarna volgt dan een spannende tijd of het lukt om zwanger te worden of niet.

Een Israëlische gynaecoloog ontdekte dat vrouwen die na een IVF-behandeling veel lachen, de dubbele kans hebben op een succesvolle bevruchting………

Professor Shevach Friedler volgde meer dan 200 vrouwen die een vruchtbaarheidsbehandeling volgden in zijn kliniek in Israël. Ze ondergingen allemaal de normale IVF-procedure, maar nadat de embryo’s ingeplant waren bij de vrouwen, kreeg de helft een kwartier entertainment van een cliniclown.

Die vertelde grappen over koken en deed goocheltrucs. De grappenmakers werkten vruchtbaar: 36,4 % van de dames in die groep raakte zwanger, in vergelijking met 20,2% van IVF-vrouwen zonder vermaak.

Friedler gelooft dat humor de vrouwen helpt te ontspannen na de vruchtbaarheidsbehandeling. Het ziekenhuis van Haifa heeft reeds cliniclowns aangenomen voor de IVF-afdeling. Toch is niet iedereen overtuigd. Een woordvoerder van de Britse organisatie voor vruchtbaarheid zegt dat er geen bewijs is dat stress verlagen de kans op een zwangerschap vergroot.

Ik ben er zeker van dat als er meer gelachen wordt ~zowel in ziekenhuisbedden als lekker thuis tussen de lakens~ de kansen op nageslacht sowieso groter zijn. Eerder wetenschappelijk onderzoek toonde reeds aan dat hele lekkere seks: de zogenaamde ‘gourmetseks’ en ook orgastische seks 2x zo snel tot vruchtbare resultaten leiden dan het ‘verplichte nummertje’. Ook seksen in de open lucht (over 2 maanden is het maart!) werkt bevrijdend: vrouwen worden er sneller zwanger van!

Lees ook:Met een ontspannen lach ben je in een wip zwanger!
Lees ook:Palestijn de cel in na seks met Israëlische
Lees ook:Het Israëlische schijnhuwelijk van topmodel Bar Rafaëli
Lees ook:Eerst een poosje ‘oefenen’ voordat je echt een kindje gaat maken
Lees ook:Vrouwen worden (tijdelijk) jonger als ze zwanger zijn

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>