Mooie ouders krijgen dochters. Lelijke mensen maken zonen.

Twee niet zulke fraaie ouders kunnen soms de knapste kinderen krijgen.

En andersom.

Zo kregen de mooie prins van Monaco: Rainier en zijn begeerlijke vrouw Grace Kelly samen 3 kinderen.

De  2 dochters erfden de fraaie looks. Hun zoon: de huidige Prins Albert is een leuke vent, maar zijn gewildheid bij de vrouwen heeft hij niet vanwege zijn bekkie.

Aantrekkelijke paren hebben volgens een laatste onderzoek meer kans om een dochter te verwekken dan ouders die er wat meer ‘gewoontjes’ uitzien…………..

Zo blijkt uit onderzoek van Satoshi Kanazawa, evolutionair psycholoog aan de London School of Economics, op basis van gegevens over 17.000 baby’s die geboren werden in Groot-Brittannië in maart 1958 en waarover is gepubliceerd in ’Reproductive Sciences’.

Schoonheid is bij vrouwen beter dan bij mannen te voorspellen en ook of iemand veel nakomelingen zal krijgen.

De onderzoekers volgden de kinderen op verschillende momenten in hun leven. Zo deden ze dat o.a. op hun 7e (toen ze als ‘aantrekkelijk’ of ‘niet aantrekkelijk’ werden beschreven door hun onderwijzers) en op hun 45e, toen ze de leeftijd en het geslacht van hun eigen nazaten konden vertellen.

Daarbij ontdekte Kanazawa dat de mensen die als kind ‘aantrekkelijk’ werden bevonden (zo’n 84% van de testgroep) ongeveer net zo vaak zonen als dochters kregen als eerste kindje. Wie niet aantrekkelijk was, had daarentegen beduidend meer kans op een jongen.

“Fysieke aantrekkelijkheid is 1 van de sterkste factoren die het vrouwelijke nageslacht bepalen”, aldus de onderzoeker.

Dat kan volgens hem een trend van dochters als eerstgeborenen geven, omdat uiterlijk steeds belangrijker wordt. Mannen willen zowel voor onenightstands als voor een huwelijk graag een mooie vrouw. En zij geven met name hun goede looks door.

Vrouwen daarentegen kijken voor een duurzame relatie naar hele andere zaken als alleen de buitenkant, zoals welzijn en welvaart.

Eerder waren er al studies die uitwezen dat gemiddelde vrouwen meer kinderen krijgen dan de hele mooie en juist niet zo knappe vrouwen. En dat het soort nageslacht mede bepaald wordt door de financiële status. Zo baren rijke vrouwen eerder zonen en minder welvarende moeders krijgen sneller een dochter.

Afijn: nooit geschoten is altijd mis! Er valt ongetwijfeld nog veel meer zin en onzin te beweren over dit onderwerp. Daarvan maakte Annet Noorlander haar beroep. Zij richtte Gender Consult op. Voor wie gericht aan het werk wil, zal ik maar zeggen.

Lees ook:Knappe dochter valt te plannen, knappe zoon niet
Lees ook:Vrouwen worden steeds mooier. Mannen niet.
Lees ook:Waardoor mannen grotere leugenaars zijn dan vrouwen
Lees ook:Dochters lijden meer onder scheiding ouders dan zoons
Lees ook:Gunstigste gezinssamenstelling: 2 dochters. Ongunstigste: 4 dochters

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Mooie ouders krijgen dochters. Lelijke mensen maken zonen.

  1. Pingback: Zelfzekere vrouwen baren dochters | Relatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>