‘Reclames van overspel-sites leiden tot vechtscheidingen’

Er is de laatste jaren veel te doen over de openlijke commercials voor sites om vreem te gaan, zoals Second Love, Victoria Milan, Ashley Madison en Glee.

Voorop in de protesten ons land loopt de SGP, maar zij blijken niet de enigen. 70% van de Nederlanders vindt dat de reclames moeten verdwijnen.

Zo blijkt uit onderzoek dat de politieke partij liet uitvoeren door TNS NIPO.

De SGP voelt zich daarin gesteund om dit soort commercials van de televisie te weren.

“Het kan niet zo zijn dat opbrengsten van dit soort oproepen tot overspel een financiële bron zijn van ons publiek bestel”, aldus fractievoorzitter Kees van der Staaij.

Vorig jaar lanceerde de SGP een campagne met reclameteksten als ‘Overspel: het familiespel met alleen maar verliezers’, ‘De Rekening van overspel’ en ‘Bemin…je gezin’.

De kinderombudsman meldde vorig jaar dat in 2014 eenvijfde van de echtscheidingen eindigt met ruzie. Het jaar daarvoor was er bij 1 op de 10 stellen die uit elkaar gingen sprake van een zogenoemde vechtscheiding. Kinderen kunnen daardoor vaker angst, verdriet, schuldgevoel en loyaliteitsconflicten ervaren.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) becijferde dat het aantal gestrande huwelijken in 2014 is gestegen naar 35.000. Dat is 5% meer dan in het jaar ervoor. Volgens het CBS gaf 14% van de mannen en 18% van de vrouwen tussen 2008 en 2013 aan te scheiden vanwege iemand anders in het spel.

Vandaag debatteert de Tweede Kamer over de problematiek van het toenemend aantal vechtscheidingen.

Lees ook:Aantal vechtscheidingen met kinderen neemt toe
Lees ook:Rotterdam start met de echtscheidings- APK
Lees ook:Bij vechtscheidingen moeten ook kinderen onder de 12 hun mening kunnen geven
Lees ook:Bezorgde Nederlanders starten petitie tegen overspel-reclames
Lees ook:Einde recessie? Er worden weer meer kindjes gemaakt!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>