Opa Kees & Oma Trudy naar Den Haag met petitie omgangsregeling kleinkinderen

Bij een echtscheiding breekt er meestal meer dan alleen de relatie van de man en de vrouw.

Zo zijn oma Trudy Zonneveld en opa Kees Jong vandaag vanuit hun woonplaats Heemstede naar Den Haag vertrokken.

Daar gaan ze samen demonsteren inclusief spandoek en petitie. Ze pleiten voor een omgangsregeling met kleinkinderen die na een vechtscheiding worden weggehouden, omdat ze in pleggezinnen zitten.

Er zijn in Nederland heel wat opa’s en oma’s die de gang naar de rechtbank maakten om hun bloedeigen kleinkinderen te mogen ontmoeten. Het is helaas één van de schrijnende situaties die voortkomen uit (v)echtscheidingen.

De petitie van het paar uit Heemstede luidt als volgt: ‘De liefde voor een kleinkind blijft en mag niemand ons afnemen. Een kind van 10 moet zelf kunnen kiezen als zij tijdelijk niet meer thuis kan wonen. Nu zijn opa en oma opeens helemaal niet meer in beeld, zij worden niet erkend door Jeugdzorg’.

Volgens familie-therapeute Else-Marie van den Eerenbeemt is het weghouden van een kleinkind bij opa en/of oma zelfs een vorm van kindermishandeling. “Grootouders zijn immens belangrijk omdat zij de continuïteit in het leven van een kind bewaren. Royale omgang met beide grootouders is wat mij betreft één van de fundamentele rechten van een kind.”

Omroep MAX besteedde in haar uitzending ‘Hollandse Zaken’ vorig jaar aandacht aan deze schrijnende familiesituaties. We wensen oma Trudy Zonneveld en opa Kees Jong vandaag veel succes bij hun liefdevolle missie!

Lees ook:Opa & oma zijn ook dupe van een echtscheiding
Lees ook:Grootouders die naar de rechtbank moeten om kleinkinderen te zien
Lees ook:Grootouders houden meer van kleinkinderen die van hun dochter zijn
Lees ook:Opa & oma krijgen het kleinste kerstkado, terwijl ze zelf het meeste geven
Lees ook:Kindermishandeling: niet wegkijken!

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Opa Kees & Oma Trudy naar Den Haag met petitie omgangsregeling kleinkinderen

  1. lb.koppenol

    Allang bekend. Ook vader vervreemding syndroom PASsyndroom…..Grootoudervervreemding ook. Omgangsfrustrerende moeders bij scheiding borderliners die dat grapje blijven flikken ook… Asociaal verrotte politiek en Familie rechters. Dat is Ned geworden.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>