Liefdesverdriet is ook een lichamelijke aandoening

Iedereen die weleens een gebroken hart had, weet dat het belangrijkste advies ‘zet hem/haar uit je hoofd’ tegelijk ook het moeilijkste is.

De reden daarvoor is dat de liefde (en zeker verliefdheid) eigenlijk een soort van verslaving is en daar moet je van afkicken met alle verschijnselen van dien……

Een gebroken hart is letterlijk slecht voor het hart, maar heeft ook invloed op de rest van je gestel en je komt er weer boven op.…..

Klinisch psycholoog Jeff Gardere, in Amerikaanse media bekend als Dokter Jeff vertelt: “Je immuunsysteem is verzwakt tijdens intens liefdesverdriet. Je eet niet, je slaapt niet. Omdat je voortdurend onder stress staat, maak je ‘giftige’ hormonen en neurotransmitters aan.

Hierdoor raak je steeds verder vermoeid en omdat ook je hersenen in de overdrive gaan, kun je snel ziek worden.

“Het is daarom erg belangrijk om in deze moeilijke periode bewust tijd vrij te maken voor ontspanning. Begin met goed voor jezelf te zorgen en zoek een gezonde uitlaatklep. Leer bijvoorbeeld een nieuwe sport of pik de draad van een vroegere hobby weer op. Zorg dat je toch voldoende slaapt, zodat je beter met die achtbaan van emoties om kunt gaan. Zo kun je op een nog redelijk gezonde manier zo’n traumatische gebeurtenis verwerken“, aldus Gardere.

Lees ook:Wat je moet eten als je lijdt aan een gebroken hart
Lees ook:In liefdesverdriet schuilt ook positiefs
Lees ook:Het gebroken hart in handen van de cardioloog
Lees ook:Sluit in deze Valentijnsweek gratis een Gebroken Hart verzekering af
Lees ook:Dood gaan aan liefdesverdriet

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>